Це обдаровані діти, які протягом навчального року показали найкращі результати у навчанні. Загалом стипендії міської ради отримали 332 учні, а за успішні виступи на олімпіадах влада відзначила преміями та грамотами майже 2700 школярів.

Свято «Талант - 2013» стало для Вінниці традиційним. Міська влада продовжує заохочувати талановитих дітей грошовими винагородами. Щомісячна стипендія міської ради для учнів шкіл, позашкільних та мистецьких закладів, клубних формувань та вихованців спортивних шкіл становить 70 гривень. Для кращих студентів ВИШів – 100 і 160 грн. залежно від рівня акредитації закладів. На святі такі діти та молодь отримали премію одразу за п’ять місяців. Нагороди їм вручав міський голова Володимир Гройсман.

Не залишились непоміченими і успіхи школярів, які у цьому році брали участь в олімпіадах різних рівнів. Цьогоріч у всеукраїнських предметних олімпіадах призові місця виборов 31 вінницький школяр. Такі діти отримали разову премію у розмірі 300 гривень. А учні, які перемогли в обласних олімпіадах (512 чоловік) відзначені грамотами та преміями у 100 грн. Ще понад дві тисячі школярів отримали грамоти за призові місця в міських олімпіадах.

Володимир Гройсман«Щороку у нас зростає кількість дітей, які отримують перемоги на олімпіадах різних рівнів, – каже міський голова Володимир Гройсман.Тут потрібно подякувати як самим дітям, так і батькам, які все більше віддають пріоритет створенню нормальних умов для освіти, в тому числі і додаткової освіти. І, безумовно, це велика заслуга вчителів, які вболівають за дітей, працюють з ними, щоб дати їм все те, що для них буде корисним».

На підсумковому святі «Талант - 2013» нагороду «Подільська Вікторія» отримали і вінницькі педагоги, які перемогли в конкурсі «Ярмарок фахових сподівань». Такими стали:

  • Юрій Пасіхов (учитель інформатики, заступник директора ФМГ №17) за посібник «Навчальна програма «Інформатика. 5-9 класи загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу»;
  • Петро Бойко (директор центру «Барвінок») за посібник «Комплекс програм художньо-естетичного спрямування під назвою «Народно-сценічний танець в палітрі мистецтв» 
  • творча група педагогів ДНЗ №35 (керівник групи – Наталія Горобчук, завідуюча ДНЗ №5) за навчально-методичний посібник «Допитливим малюкам. Авторські розробки з ейдотехніки для дошкільнят».

Кожен переможець отримав статуетку «Подільська Вікторія» та грошову винагороду в розмірі 10 тис. грн.



Переглядів: 5324
Поширень: 0