Сьогодні у Вінниці перебуває офіційна делегація Мазовецького воєводства Республіки Польща на чолі з Маршалеком воєводства Адамом Струзіком. Початком візиту стала зустріч Маршалека із головою Вінницької ОДА Іваном Мовчаном, головою Вінницької обласної ради Сергієм Татусяком та секретарем Вінницької міської ради Сергієм Моргуновим.

«Досвід співпраці з територіальними громадами протягом останніх двох років є свідченням того, що Польща і бізнес Польщі і всі державні структури, які співпрацюють з Україною, вже детально вивчили наш регіон, розуміють його і зацікавлені в інвестиціях у цей регіон», - сказав голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан.

Як зазначив пан Струзік, наразі діє чотири угоди, які Мазовецьке воєводство уклало з областями України. «Найдинамічнішою у рамках цих угод є співпраця саме із Вінницькою областю. Стосується вона різних сфер, у тому числі економічної та культурної», - повідомив Адам Струзік. За його словами, наразі триває активна робота над відкриттям авіасполучення між Варшавою, яка є центром Мазовецького воєводства, та Вінницею. Планується, що перший рейс відбудеться вже у липні.

«Ми тісно співпрацюємо із нашими польськими партнерами. Одним з прикладів тому є спільне підприємство «Барлінек Інвест». Активною є і співпраця з польською стороною вінницьких підприємств «Аграна-фрут», «Сперко Україна», ПАТ «Поділля» та інші. Також ми вивчаємо досвід проведення адміністративно-територіальної реформи у Польщі, тому що Україну це теж чекає. Тому, підсумовуючи, можна сказати: є досить багато завдань, досить багато цікавих планів, і я думаю, що за умови співпраці із нашими польськими друзями результат реалізації цих планів буде успішним», - зазначив секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов.

Також у ході візиту польської делегації відбулося засідання круглого столу, в роботі якого взяли участь польські підприємці та їхні вінницькі колеги.

Польська делегація сьогодні планує здійснити покладання квітів до пам’ятної дошки Юзефа Пілсудьского, після чого відвідати ТОВ «Барлінек Інвест».

Завершить офіційну програму візиту концерт державного народного ансамблю пісні і танцю «Мазовше» у театрі ім. Садовського.

Для інформації:

Мазовецьке воєводство займає площу в 35600 км2 і є найбільшим у Польщі. Столиця воєводства Варшава - столиця країни. Мазовецьке воєводство має найчисленніше серед усіх населення: близько 5,2 мільйона чоловік. Найбільші міста воєводства – Радом, Плоцьк, Седльце, Остролек, Чеханув.

Мазовецьке воєводство - найбагатший регіон в країні, який має найбільший внесок у створення ВВП Польщі. Домінуючу роль в економці регіону відіграють нафтопродуктова та агрохарчова галузі. Мазовецьке воєводство є регіоном садівництва і городництва: тут розташовано близько 30% польських садів, які складають понад 40% національного виробництва фруктів. Мазовецьке воєводство є також провідним виробником овочів і другим за величиною виробником зернових у Польщі, а також лідером країни з виробництва молока і м\'яса. Також на території воєводства швидко розвиваються фінансові та страхові послуги, телекомунікації, інформаційні технології, фармацевтика та електроніка.



Переглядів: 4806
Поширень: 0