Хода в національному українському одязі “МЕГАмарш у вишиванках” була запланована на минулому тижні в областях України, а також за кордоном, зокрема, у Польщі, Росії, Англії, Словенії.

Минулої п’ятниці біля Вінницької міськради зібралось близько 30 чоловік різного віку у вишиванках. Вони пройшли маршем до майдану на Театральній.

Там відбулося патВолодимир Воловодюкріотичне свято з музикою, українськими віршами, конкурсами та виставкою національних сувенірів.

Захід “МЕГАмарш у вишиванках” організували обласний Благодійний фонд “Здорова нація”, організація “Молода Подільська Січ” та Вінницький Козацький полк ім. Івана Богуна.

– Подібні марші проходять сьогодні або цими днями по всій Україні, – відмітив отаман зазначеного полку Володимир Воловодюк. – Вишиванка – це український оберіг.

За словами президент Благодійного фонду “Здорова нація” Вадим Кудіярова, цей захід – гарна пропаганда української культури і традицій наших пращурів. Особливо – серед молоді, яку треба виховувати у патріотичному плані.

Молода поетеса Ольга Зайцева прийшла на марш у домотканій вишиванці. Вона відмітила, що відчуває себе у ній щасливою. За її словами, це не лише тому, що пропагує своїм одягом українські традиції, а ще через те, що національний одяг взагалі комфортний. Як вона стверджує, домоткане полотно набагато краще, ніж фабричне через те, що воно не парить і водночас не пропускає вітер.

Організатори ходи вишиванок радять кожному вінничанину придбати хоча б одну вишиванку. Пропозицій на будь-який смак не бракує, в тому числі й відносно недорогих моделей.

Такі вишиванки можна буде придбати на традиційному козацькому фестивалі “Живий вогонь”, який пройде у Вінниці наприкінці червня.



Переглядів: 7542
Поширень: 0