Після шостої години вечора, завжди людний сквер у центрі Вінниці сповнився дитячих голосів – це співали на відкритому майданчику дівчата–вихованки центру розвитку дітей та юнацтва „Дивосвіт”. Саме з такого імпровізованого концерту і розпочався проект „Кінодворик”.

Впродовж тижня на екрані під відкритим небом демонструватимуть фільми різноманітної тематики та жанрового спрямування: від класики кінематографу, до стрічок на екологічні теми. Також будуть презентовані авторські проекти громадських організацій з Херсону, Дніпропетровську, Миколаєва та Львова та кращі короткометражки з фестивалю „Wiz-Art-2013”. А вчора всі бажаючі могли подивитись художній фільм режисера Юрія Іллєнка відзнятий у 1970 році „Білий птах з чорною ознакою” з Богданом Ступкою та Іваном Миколайчуком в головних ролях.

Окрім того, прямо тут, у сквері Козицького, біля сцени-екрану, кожен вінничанин може прийняти участь у соціальному опитуванні „Крамничка ідей” (Idea store) за результатами якого буде визначено основні напрямки розвитку культури у Вінниці. Пишіть свої побажання на плакатах біля екрану, діліться ідеями про те, яким ви бачите культурний простір нашого міста - найбільш цікаві ідеї міська влада обіцяє втілити в життя.

Крамничка ідей

Уже сьогодні, у другій день тижневого проекту „Кінодворик” чекайте на класику німого кіно – показуватимуть безсмертні стрічки з Чарлі Чапліном. 12 червня демонструватимуть документальний фільм „Океан” на еко-тематику, а з 13-го і до кінця тижня можна буде переглянути авторське кіно від режисерів-любителів. До речі, в разі негоди „Кінодворик” переміститься до кінотеатру „Родина”. Отже, кіномани всієї Вінниці – збираймося!

Загалом, проект „Відкритий культурний простір” також передбачає навчання громадських діячів новим підходам до створення культурного простору міст, зокрема, вуличним видам мистецтва, які не потребують великих витрат та бюджетного фінансування. В рамках проекту відбудеться семінар-практикум «Ключові механізми проектної діяльності: фандрейзинг, нетворкинг, едвокасі та логістичне планування» та творча майстерня для громадських організацій.

Захід відбувається за підтримки: Вінницької обласної державної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, Департаменту культури ВМР, Міністерства Культури та Національної Спадщини Республіки Польща, Польського Інституту в Києві.

Організаторами проекту виступають: Інститут культурного менеджменту (м. Львів), ГО «Ліга розвитку мистецтва» та ЗК КП "Кінотеатр Родина".

Партнер проекту: депутат Вінницької обласної ради Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 7704
Поширень: 0