Будівництво молочноконсервного заводу Корпорації «Рошен» було розпочато у травні 2012 року, і на сьогодні ступінь будівельної готовності складає 75%. Передбачається, що підприємство випускатиме на місяць близько 5 тисяч тон готової продукції, при цьому деякі її види будуть унікальними для України. Як зазначив депутат обласної ради Олексій Порошенко: "Нове виробництво передбачає створення 500 нових робочих місць із середньомісячною зарплатою близько 6,5 тисяч гривень".

Олексій Порошенко та Володимир ГройсманБудівництво молочноконсервного заводу Корпорації «Рошен»

А олійно-екстракційний завод ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат», який будується по Немирівському шосе, забезпечить роботою ще сотню вінничан. На сьогодні ступінь будівельної готовності підприємства – 95 відсотків, а введення його в експлуатацію має відбутися у третьому кварталі цього року. Завод вироблятиме 1800 тонн нерафінованої олії на добу.

Паралельно із будівництвом нових потужностей обидва підприємства роблять внесок у соціальну інфраструктуру Вінниці. Так, проект будівництва молочноконсервного заводу передбачає будівництво дороги по вулиці Енергетичній із облаштуванням мереж зливової каналізації та зовнішнього освітлення і тротуарів. Вартість робіт складає 24 мільйони гривень. На сьогодні вже прокладено 500 метрів дороги із запланованих 980, а завершення усіх робіт намічене на вересень.

ПАТ «Вінницький олійно-жировий комбінат» тим часом інвестує кошти у реконструкцію із розширенням дороги проїзної частини вулиці А. Іванова на ділянці від вул. С. Ценського до Немирівського шосе протяжністю півтора кілометри. Крім того, за рахунок підприємства на цих вулицях будується каналізаційна мережа. Загальна вартість робіт становить 10 мільйонів гривень, а завершитися вони мають у серпні.

реконструкція вулиці Івановареконструкція вулиці Іванова

«Те, що ми маємо можливість сьогодні будувати нові підприємства, і інвестиції приходять саме на нашу територію, дуже важливо для економічного розвитку нашого міста. Це говорить про те, що наш рух у напрямку створення сприятливих умов для бізнесу є виправданим. Ми отримуємо нові робочі місця та заробітну плату для вінничан і надійні інвестиції в економіку міста та держави. Позитивним є і те, що у Вінниці постійно зростають обсяги виробленої продукції та послуг, що надаються, а кількість нових робочих місць, які створюються, збільшується. Адже поява нових робочих місць у виробництві стимулює розвиток сировинної, транспортної, логістичної та торгової галузей – а це знову ж таки нові робочі місця. Але було б більш правильно, якби частина податків, яку підприємства сплачують до державного бюджету, залишалась у нас, в місцевих бюджетах. Такий розподіл створив би ґрунтовну базу для зростання регіональної економіки», - каже міський голова Володимир Гройсман.

Довідка:

Вартість будівництва молочноконсервного комбінату – понад 500 мільйонів гривень, у тому числі вартість обладнання – понад 300 мільйонів гривень.

Комбінат вироблятиме молочноконсервну продукцію як для потреб виробництва кондитерської фабрики, так і для реалізації продукції. Ринки збуту – Україна, країни СНД та інші.

Вартість будівництва олійно-екстракційного заводу – 321 мільйон гривень, у тому числі вартість обладнання – 110 мільйонів гривень. Сьогодні вінницький олійножировий комбінат виробляє біля 40 видів продукції (під торговою маркою «Віолія»). Продукція експортується до країн Євросоюзу, Індії, СНД. Сьогодні підприємство виробляє 1000 тон продукції на добу. Запуск олійно-екстракційного заводу дозволить збільшити обсяги виробництва продукції на 1800 тон щодоби.



Переглядів: 9895
Поширень: 0