До початку навчального року в усіх бібліотеках Вінниці, які входять до централізованої міської бібліотечної мережі, з’явиться бездротовий Інтернет. Про це під час брифінгу повідомив ініціатор проекту директор департаменту адміністративних послуг, депутат Вінницької обласної ради Сергій Кудлаєнко. «Сьогодні бібліотеки відчувають дефіцит відвідувачів, адже усі звикли користуватись електронними носіями інформації. Але якщо провести систему wi-fi до читальних залів – це стане принадою для користувачів, і їхня кількість збільшиться. Тому ми і відпрацювали цей проект з керівництвом бібліотечної мережі міста», - зазначив він.

Здійснити задум буде технічно нескладно, адже на сьогодні усі бібліотеки, які входять до Централізованої системи, мають доступ до Інтернет-мережі. Тож потрібно лише встановити спеціальні прилади – роутери. І першими закладами, які отримають доступ до wi-fi, будуть Центральна міська бібліотека, що по Хмельницькому шосе, 4, та дві бібліотеки на проспекті Космонавтів – дитяча та №13. Статися це має вже наприкінці поточного тижня.

Як повідомила головний методист Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Людмила Домашевська, щороку бібліотеки міста відвідують близько 60 тисяч користувачів – тобто практично кожен шостий мешканець Вінниці. Бібліотеки обласного центру отримують 230 найменувань періодичних видань, у той час як у сільській місцевості – лише два-три найменування.



Переглядів: 3622
Поширень: 0