Під час семінару, який був проведений в приміщенні міської ради, учасники ознайомилися з проектами, які реалізовує Вінниця щодо енергоефективності та енергозбереження й впровадження енергоменеджменту у різних сферах життя міста. Протягом дня гості ознайомляться з роботою КП «Вінницяміськтеплоенерго», КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» та відвідають школу № 18.

Учасники делегації вже відвідали Київ, після Вінниці ще поїдуть до Камянця-Подільського та Львову.

до Вінниці прибуло 19 мерів міст із восьми країн Центральної Азії й Кавказу

Питання енергоефективності на сьогоднішній день є актуальним для багатьох міст різних країн світу. Фахівці відзначають, що впровадження нових технологій, які б сприяли збереженню енергоресурсів, - це процес не одного дня. Але він досить ефективний, якщо у формуванні свого індивідуального проекту для окремого міста використовувати напрацьований роками досвід інших міст та країн. Саме задля цього фахівці з енергоефективності здійснюють навчальні візити, під час яких мають можливість дізнатись про напрацювання інших та поділитись власним досвідом.

до Вінниці прибуло 19 мерів міст із восьми країн Центральної Азії й Кавказу

Вирішення завдань ефективного використання ресурсів залежить в першу чергу від міст – адже саме вони є найбільшими споживачами енергії. Вже сьогодні до Угоди мерів приєдналось більше 3000 міст різних країн. Вінниця приєдналась до Угоди два роки тому, і вже сьогодні активно працює над запровадженням нових підходів до енергоефективності та енергозбереження. Ця угода охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Слідуючи цим зобов’язанням, підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. Для досягнення цієї мети у Вінниці було розроблено План Дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 року. Цей документ є основним стратегічним документом міста з впровадження заходів, які дозволять скоротити споживання енергоресурсів і, як наслідок, зменшити викиди у навколишнє природне середовище шкідливих речовин, поліпшити екологічний стан міста, впроваджувати альтернативні джерела енергії.

до Вінниці прибуло 19 мерів міст із восьми країн Центральної Азії й Кавказу

Приєднання до Угоди мерів накладає на міста-учасники певні зобов’язання, але водночас відкриває доступ до ресурсів міжнародних організацій, які спрямовуються на програми пом’якшення кліматичних змін і енергозбереження.



Переглядів: 4219
Поширень: 0