Такої думки дотримується начальник управління Микола Костюк. Він зазначив, що зараз вінницькі двори прибирають 380 двірників. Це – 54% від потреби. Для того, щоб визначити справжню вартість прибирання двору, треба врахувати нормативи двірника, а також розмір самої прибудинкової території. З останнім виникла проблема: аби підрахувати скільки залишилось від вінницьких дворів, треба винаймати спеціалізований проектувальний інститут:

- Для визначення нормативних витрат по послузі з прибирання території необхідна відповідна землевпорядна документація, згідно з вимогами статті 42 Земельного кодексу, - каже Микола Костюк. – Дана стаття передбачає, що розміри та конфігурація земельних ділянок, на яких розташовані житлові будинки, а також окремі будівлі, які до них належать, визначається на підставі проекту розподілу території кварталу мікрорайону та відповідної землевпорядної документації. Орієнтовна вартість таких робіт складає біля дев’яти мільйонів гривень.

Таким чином, переконує Микола Костюк, вдасться по факту закріпити за кожним будинком чітко визначену територію. Якщо міський бюджет у 2009 році зможе виділити потрібну суму – проектувальні роботи завершать за рік.


Переглядів: 3203
Поширень: 0