27 лютого, на черговій сесії міської ради, депутат Олександр Парвадов підняв питання про те, що багато меморіальних дошок, які розміщені на вінницьких будівлях, знаходяться в занедбаному стані через руйнування їх вандалами.

«Меморіальні дошки про тих чи інших історичних діячів - це наша з вами пам\'ять, але є надзвичайно малий відсоток мешканців міста, які цинічно все нищать, - каже міський голова Володимир Гройсман, - усім зрозуміло, що біля кожної дошки міліцейський патруль поставити неможливо, тому зараз ми серйозно працюємо над створенням у Вінниці системи «Безпечне місто», яка вже існує у європейських містах».

По завершенню сесії Володимир Гройсман розповів журналістам, що він мав зустріч з представниками компаній, які розробляють та експлуатують подібні системи. «Мова йде не тільки про розміщення по вулицях міста камер - ця система дозволяє по поведінці людей визначати їхню безпеку для оточуючих, - розповідає вінницький мер, - Я бачив презентацію цієї програми і у дійсності вона просто вражає». Міський голова наводить приклад у якому система може спрацювати - якщо на вулиці міста розпочинається бійка, людина, яка знаходиться біля пульту та слідкує за моніторами, розміщеними по вулицях міста, - отримує сигнал та інструкції, що необхідно в даному випадку робити. Система дає можливість визначити розміщення патрулів міліції, та який з патрулів найшвидше дістанеться місця, де відбувається сутичка.

Наразі проводяться розрахунки кількості та місць розміщення камер, обраховується загальний кошторис впровадження цієї програми у місті. У зв\'язку з кризою реалізація програми розпочнеться не раніше наступного року. «У 2010 році ми активізуємо цей процес для того, щоб зробити вулиці міста абсолютно безпечними», - каже очільник міста.

Стосовно пошкоджених меморіальних дошок, міський голова дав доручення управлінню містобудування та архітектури скласти їх перелік та провести відповідні заходи.


Переглядів: 4015
Поширень: 0