Тепломережа по вулиці Грушевського введена в експлуатацію у 1972 році, тому була у досить зношеному стані. Часткову реконструкцію теплових мереж по цій вулиці було розпочато у 1998 році заміною тепломережі протяжністю 284 погонних метрів. У 2008 році виконана реконструкція магістральної тепломережі загальною протяжністю 260 метрів, що проходить через сквер біля Вежі з відгалуженнями на будинки по вулиці Грушевського, 46, 50, Музею Бойової Слави та в напрямку міського суду. У поточному році роботи продовжились.

Всього у 2013 році заплановано замінити 520 метрів труб. На сьогоднішній день більше половини уже покладено. Старі труби не мали ізоляції, до того ж, були завеликого діаметру, тому втрати тепла були досить значні. Упродовж останніх років ці мережі замінюються на попередньо-ізольовані труби, які мають оптимальний діаметр для транспортування гарячої води. «Якщо говорити про центр міста, то через застарілість систем теплозабезпечення стаються десятки аварій щорічно, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Протягом останніх років ми будуємо попередньо-ізольовані мережі. Нашим планом модернізації систем теплозабезпечення міста передбачено ряд проектів, які ми реалізовуємо. Це в подальшому допоможе суттєво економити на транспортуванні енергоносія».

Упродовж двох місяців літа виконано також реконструкцію тепломережі по вулиці Михайличенко від вулиці Визволення, довжиною 125 метрів. Департаментом капітального будівництва також планується у цьому році реконструкція тепломережі по вулиці Архітектора Артинова до Соборної довжиною 212 метрів. На сьогодні вже закуплено труби і комплектуючі до них.​



Переглядів: 3802
Поширень: 0