Продовжуються роботи з реконструкції фонтану у Центральному парку культури та відпочинку. В кінцевому варіанті водограй збереже автентичний вигляд, адже саме до такого зовнішнього виду звикли кілька поколінь вінничан, і цей фонтан сьогодні є одним з символів парку. За словами міського голови Володимира Гройсмана, форма фонтану буде незмінною: «Для нас було принциповим - не будувати новий фонтан, а реконструювати існуючий із збереженням того вигляду водограю, до якого звикли вінничани».

 Водограй у парку

Новими будуть тільки технічні рішення при реконструкції та сучасне обладнання. Фонтан матиме більше форсунок, що дасть можливість збільшити кількість струменів. До того ж, при кріпленні до основи бетонних елементів, які повністю повторюватимуть елементи старого фонтану, практично не буде помітно швів. І завдяки використанню сучасних технологій - білий колір елементів триматиметься досить довго, тому вони не потребуватимуть частого фарбування. В перспективі фонтан матиме сучасну підствітку з більшою кількістю світлових точок, ніж була за радянських часів.

Водограй у парку

На сьогоднішній день вже виконано демонтаж та реставрацію декоративних елементів фонтану, виготовлено форми під заливку елементів, влаштовані кабельні траси та каналізація. Підрядне підприємство проводить реставрацію та заливку рівнів фонтану, армування сіткою, гідроізоляційні роботи, влаштування водопроводу, монтаж труб фонтану з нержавіючої сталі та виготовлення бетонних елементів. Вже восени фонтан має знову запрацювати.

Водограй у парку



Переглядів: 5295
Поширень: 0