Відповідно до вимог «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, відстань від краю проїжджої частини вулиці до осі стовбура дерева має бути не менше 2 метрів. Дерева, що ростуть вздовж вінницьких вулиць, в свій час були висаджені на значно меншій відстані від краю проїжджої частини, що на даний час негативно впливає на їх стан.

«Ми повинні привести висадку дерев у місті до відповідного стандарту, - каже міський голова Володимир Гройсман. – Якщо дерева знаходяться дуже близько від дороги – вони не витримують загазованості, забрудненості, солі, бруду, який збирається з доріг. Це все негативно відзначається на житті дерев. Тому нам необхідно визначитися з тим, як це має відбуватися, та на якій відстані від дороги мають розміщуватися дерева. Крім того, потрібно постійно нарощувати їх кількість».

Стандарт висадки дерев по місту передбачатиме, яких саме порід мають бути зелені насадження, та висоту саджанців. На одній вулиці вони мають бути однотипними та не бути різної висоти. КП «Вінзеленбуд» було доручено опрацювати систему висадки дерев по місту та одну з міських вулиць вже у цьому році засадити деревами відповідно стандарту.

Для інформації:

Протягом 2012 року на території міста висаджено понад 2 тисячі дерев, а за перше півріччя поточного року - вже більше 8 тисяч. ​



Переглядів: 4224
Поширень: 0