Участь у прес-конференції взяли консультант з грудного годування, член ГО «Територія мам» Ольга Стецюк, голова Обласного центру лактації, педіатр Діна Сергета, годуюча мама, керівник грантового відділу та молодіжних програм БФ «Подільська громада» Альона Данілова, голова ГО "Територія мам" Валентина Ткачук та матері, які успішно вигодовують своїх малят.

проекту «Поруч з мамами»

«Щороку перший тиждень серпня дарує прекрасну можливість підтримати унікальний стан кожної жінки, який дарує неймовірні емоції, силу, здоров’я та імунітет – грудне вигодовування. Вінниця вже вдруге долучається до інтерактивного святкування», - зазначила Ольга Стецюк розпочинаючи захід.

За її словами, ініціатором Тижня грудного вигодовування - 2013 є міжнародний союз WABA World Alliance for Breastfeeding Action, що об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. Ця організація присвячує свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав. WABA працює в тісному співробітництві з ЮНІСЕФ.

В свою чергу Валентина Ткачук розповіла про програму святкування, що відбудеться 4 серпня з 16.00 до 19.00 в парку. Так, вона зазначила, що під час заходу відбудуться різні акції, майстер-класи, консультації, виставки та багато чого нового та цікавого про що мають знати кожні батьки.

проект «Поруч з мамами»

А саме: такі майстер-класи, як «Перша іграшка для дитинки», «Розпис імбирного печива», «Перша сорочечка для немовляти», «Краса із квітів», «Не просто намисто - слінгонамисто», «Зав’язування слінгів»; міжнародна музична програма розвитку дітей від народження до 7 років «Kindermusik»; різноманітні фотовиставки, фотосесії, аквагрим, твістер, малюнки на асфальті, розважальні програми, конкурси та подарунки від партнерів свята.

Протягом прес-конференції учасники мали гарну можливість поспілкуватись з мамами, які успішно годують своїх діток грудним молоком. А також обговорити і почути сучасні погляди на процес лактації, з позиції мами, консультанта та лікаря, яка розповіла присутнім цікаві факти про грудне вигодовування та значення цього процесу для здоров’я матері та дитини.

Для довідки:

Програма свята-акції в підтримку Всесвітнього тижня грудного вигодовування 2013:

  • 16.00 Відкриття свята
  • 16.10 Флешмоб слінгоматусь
  • 16.10-16.20 Дефіле слінгоматусь
  • 16.20-16.40 Лекція «Цікаві факти про грудне вигодовування. Значення для здоров’я матері та дитини» (Діна Петрівна Сергета, голова обласного центру лактації)
  • 16.40-17.00 Лекція «Етапи введення прикорму діткам на грудному вигодовуванні» (Сергій Макаров, сімейний лікар)
  • 17.00-17.20 Лекція «Контрацепція під час грудного вигодовування» (Світлана Іванівна Жук, завідуюча кафедрою акушерства, гінекології та медицини плода НМАПО імені П. Л. Шупика, доктор медичних наук, професор, м.Київ)
  • 17.20-17.40 Лекція «Успішне грудне вигодовування попри стереотипи та забобони» (Ольга Стецюк, консультант з грудного вигодовування)
  • 17.40-18.00 Лекція «Фізичні навантаження під час вагітності: навіщо і для кого?» (Наталія Михтюк, директор Йога центру «Лотос», викладач кундаліні йоги, йоги для вагітних, дитячої йоги (3-6 років)
  • 18.00-18.20 Лекція «Психологічні аспекти грудного вигодовування» (Вікторія Вітер, перинатальний психолог)
  • 18.20-19.00 Показ одягу для вагітних та годуючих жінок, концертна програма, виступи гостей.

Контактні особи: Ольга Стецюк (063 430 79 28 )
Альона Данілова (097 61 311 51)

 



Переглядів: 5126
Поширень: 0