До першого класу у Вінницькій області цьогоріч планується прийняти 16 тисяч 118 школярів. Серед них кожен четвертий – це 3 тисячі 894 школярі – жителі Вінниці. Про це розповів заступник начальника управління освіти і науки Вінницької ОДА Андрій Лисак.

Цього року у нас план набору прийняти 16 тисяч 118 дітей. Із цієї кількості у Вінниці заплановано 3 тисячі 894 дитини, у сільській місцевості – 7 тисяч 98 учнів. Решта першачків – це мешканці райцентрів, – говорить Андрій Лисак. Минулого року, наприклад, школярами стали майже 14 тисяч дітей Вінниччини.

За його словами, станом на 1 серпня подано понад 13 тисяч заяв. Жвавіша ситуація у селі – подали 6 тисяч 460 заяв (це 91 % від плану). У містах батьки з дітками якраз перебувають у відпустках, тому тут подано 85,8 % заяв.

Але ми не говоримо, що саме стільки і буде школярів, адже деякі батьки віддають дітей до школи у 7-річному віці. Хоча, до першого класу, традиційно, ідуть шестирічки, – каже Андрій Лисак.

До слова, сьогодні, 1 серпня, Міністерство освіти й науки визначилося із датою, коли учні підуть до школи. Дмитро Табачник повідомив, що Міністерство рекомендує школам провести свято Першого дзвоника 1 вересня, а вже наступного дня почати заняття.



Переглядів: 3260
Поширень: 0