На минулому робочому тижні вінницька делегація, у складі начальника відділу зовнішніх зв’язків та промоції обласної Ради та директора координаційного центру Єврорегіону «Дністер» Володимира Миколайовича Мережка і першого заступника директора КП «Аеропорт Вінниця» Бориса Володимировича Рибака, відвідала аеропорт Ясси в Румунії.

Ініціатором даного візиту виступила Вінницька обласна Рада та партнери зі сторони Румунії. Безпосередньою організацією візиту займався Володимир Мережко, який зауважив – «Відновлення ефективної роботи вінницького аеропорту є надзвичайно важливим елементом для успішного та перспективного розвитку нашої області. На сьогоднішній день керівництво області та самого аеропорту прикладають максимум зусиль, щоб підняти вінницький аеропорт на якісно новий рівень». Саме останнє і стало головною ціллю візиту.Вінниця «вчиться літати» в Румунії

Директор аеропорту Ясси та за сумісництвом голова спілки аеропортів Румунії, Маріус Бодеа, поділився із вінничанами своїми успіхами та напрацюваннями щодо розвитку його аеропорту. А поділитися тут вже було чим, повірте! Адже ще кілька років тому в Яссах був звичайний регіональний аеропорт. Та сьогодні це вже історія, на разі на повну силу функціє сучасний міжнародний аеропорт, звідки кожного дня відлітають літаки до Австрії, Італії, Турції та інших європейських країн.

На разі в Яссах літають 4 авіакомпанії – Austrian, Corendon, Tarom та Air Bucharest ( останні дві румунські компанії). Та головне те, що пошук авіакомпаній для співпраці не є проблемою для аеропорту. Так як Румунія входить до загального авіаційного простору (договір «Про відкрите небо»), то на сьогоднішній аеропорт Ясси є привабливим для багатьох авіакомпаній і має можливість обирати найкращі з них.

Нагадаємо, що на авіа форумі Routes CIS 2013 в Донецьку перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко заявив, що Єврокомісія і Україна домовилися про основні принципи заключення договору «Про відкрите небо». За його словами ця важлива подія для української авіації має відбутись до кінця 2013 року.

Тож залишається побажати Аеропорту Вінниця успішного втілення перейнятих навичок у румунських колег, стрімкого розвитку та нарешті довгоочікуваного «ВІДКРИТОГО НЕБА».



Переглядів: 4837
Поширень: 0