За кілька останніх років нічна Вінниця набула кардинально іншого зовнішнього вигляду. Значно покращилось освітлення вулиць, з’явились яскраві вогні на різних спорудах та будівлях, на Соборній встановлено ілюмінацію, яка додає настрою вінничанам та гостям міста на свята. Справжньою окрасою нічної Вінниці стала одна з головних візитівок міста, Водонапірна вежа, яку мерія підсвітила більш ніж п’ять років тому. Ще одним таким проектом став центральний міст, замовником ілюмінації якого став департамент міського господарства міської ради.

Щоб підсвітка мосту була якісною і служила довго, було обрано матеріали одного з європейських лідерів з виробництва освітлювальної продукції компанії «Лінеа Лайт» (Італія). А будівельно-монтажні роботи об’єкту протягом червня-липня виконували працівники комунального підприємства "Міськсвітло". Після чого розпочались пуско-налагоджувальні роботи за участю спеціалістів заводу-виробника з Італії, які тривають і зараз.

«Міст для монтажу світильників був досить складним об’єктом, - розповідає директор департаменту міського господарства Василь Броварник, - тому що майже всі роботи виконувались з води за допомогою понтонів. Загалом на мосту було змонтовано 126 світлодіодних світильників загальною потужністю споживання 4 кВт/год. Середня потужність кожного світильника усього 32 Вт».

Освітлення мосту керується комп\'ютерною системою, яка дає змогу запускати будь-які світлові ефекти і комбінації кольорів, їх динамічну зміну. Програму можна постійно змінювати. Завдяки цьому у будні, вихідні та свята міст буде світитись по-різному.

Відео нової підсвітки центрального мосту можна переглянути тут.



Переглядів: 4933
Поширень: 0