Із початком нового навчального року у Вінниці продовжиться навчання голів ОСББ, старших по будинках і просто мешканців багатоповерхівок, які бажають отримати знання щодо функціонування будинку та здійснення його управління. Цю програму Вінницька міська рада за підтримки фахівців Національного технічного університету розпочала минулого року. Тоді сертифікати про проходження навчання отримали сто мешканців міста. Із початку цього року - вже 72, і процес триває. Планується, що до кінця року курси з управління будинком відвідає 200 осіб.

«Наразі ми формуємо наступну групу: вже подано 19 заявок, а зазвичай у групі до 30 слухачів. Приймаємо усіх бажаючих – достатньо лише подати заявку. Вартість навчання однієї людини – близько 500 гривень. Ці кошти сплачує міська рада, тобто слухачі займаються безкоштовно», - розповідає заступник директора департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Заняття проходять на базі Національного технічного університету з понеділка по п’ятницю у другій половині дня. Курс триває близько місяця.

«Курс є максимально стислим, але включає у себе усі найнеобхідніші знання стосовно житлового будинку і управління ним – від конструкцій і порядку формування тарифу до земельних питань і процедури створення та управління ОСББ, питань пожежної безпеки, оподаткування і т. ін.», - зазначає Роман Фурман.

«Приходить фахівець, наприклад, пічник, який розповідає про вентиляцію, про систему димо-вентиляційних каналів, про те, як працює система, які параметри тяги, як відбувається чистка каналів, а потім він відповідає на запитання слухачів, пов’язані із практикою», - описує процес навчання голова Асоціації старших по будинках Вінниці Олександр Гаврилюк. На його переконання, по закінченню навчання слухач курсів не лише отримує ґрунтовні знання, а й підвищує власний статус, адже проходження курсу підтверджується спеціальним сертифікатом.

«Крім навчання на базі Технічного університету, ми періодично проводимо зустрічі із старшими по будинках. На них ми обговорюємо нагальні та проблемні питання. Наприклад, наразі ми готуємо проект рішення виконкому щодо порядку відмови від послуг ЖЕКу, тож найближча зустріч буде присвячена обговоренню цього проекту. Можливо, у старших будуть свої пропозиції та зауваження, які ми обов’язково врахуємо», - каже Роман Фурман.

Сама ж Асоціація надає допомогу усім, хто по неї звертається. «Сьогодні Асоціація нараховує близько 70 членів, але до нас може звернутися кожен, хто потребує консультації або підтримки, незалежно від того, чи є він членом Асоціації і чи є він старшим по будинку», - додає Олександр Гаврилюк

Довідка:

Записатися на курси для старших по будинку та голів ОСББ можна за телефоном 59-53-09 (Ресурний центр підтримки ОСББ).

Телефон Асоціації старших по будинках міста Вінниці – 56-28-66.



Переглядів: 4722
Поширень: 0