У перерві обласної сесії, яка відбулась 19 березня, голова облдержадміністрації Олександр Домбровський та голова концерну «Укрпромінвест» Олексій Порошенко підписали меморандум про підтримку багатодітних сімей Вінниччини. Концерн виділить гроші на поліпшення житлових умов дев’яти родин, котрі мають десять і більше дітей. Олександр Домбровський назвав і цифри – спочатку один, а потім ще 2 мільйони гривень.

«Богоугодною справою» назвав це Олексій Порошенко, але водночас і пожартував – мовляв, це своєрідний «державний рекет», маючи на увазі Указ Президента Ющенка про підтримку і матеріальне забезпечення багатодітних родин.

- Це державний рекет, бо Ющенко сказав: «Надо!», а ми за совєцькою звичкою кажемо: “Єсть!” Це, звичайно, жарт. Але це не для «галочки», це конкретна справа. На конкретні сім’ї будемо надавати конкретну допомогу, і я буду сам їздити і дивитись – кому дах полагодити, кому пральну машину купити, кому дім відремонтувати. От завтра дитина з багатодітної родини захоче у вуз вступати – то заплатимо, може, легше буде поступати і вчитися. Гроші ні на які рахунки не буду перераховувати – потім шукай, куди вони поділись.

Губернатор заохотив до допомоги багатодітним родинам і сина Олексія Порошенка - Петра, який сам є батьком чотирьох дітей. До вінницької програми допомоги багатодітним сім’ям внесок зробить і благодійний фонд Петра Порошенка.


Переглядів: 3424
Поширень: 0