Департамент комунального господарства та благоустрою визначив перші дві ділянки, де будуть висаджені дерева по нещодавно прийнятих виконкомом нормативах. Це частини вулиць Київська та Пирогова.

Минулого тижня на черговому засіданні виконавчого комітету були затверджені нові правила озеленення міста. Вони передбачають чіткі вимоги до зовнішнього вигляду молодих саджанців, варіанти висадки дерев, а також нормативи по відстанях між деревами та від проїжджої частини. На засіданні міський голова Володимир Гройсман доручив департаменту комунального господарства та благоустрою визначити дві вулиці, де вже у цьому році будуть висаджені дерева за новими правилами.

Цими днями на нараді у міського голови директор департаменту Ігор Корольчук запропонував два пілотних відрізка для озеленення по-новому: на вулиці Київській від вул. Гонти до вул. Тарногродського та на вул. Пирогова від вул. Литвиненка до вул. Маліновського. Молоді саджанці на цих ділянках будуть суттєво відрізнятись від тих, які висаджувались раніше. Вони одразу будуть висотою понад 2,5 метри, розташуються подалі від дороги, а стовбури та лунки будуть захищені спеціальною решіткою.

На вулиці Київській в районі тролейбусної зупинки «Станіславскього», дерева будуть висаджуватись на смугу, де зараз росте трава (при цьому газон буде збережено). А ті, що ростуть над самою дорогою і повільно гинуть, поступово будуть зноситись. Звільнену від дерев смугу використають для облаштування велосипедної доріжки. Молоді саджанці планується висадити і на в’їзді у Вінницю вздовж території КП «Вінницяобловодоканал». Там розташуються молоді декоративні липи.

Побільшає цьогоріч дерев і на вулиці Пирогова. Працівники КП «Ввінницязеленбуд» їх висадять від вулиці Литвиненка до вул. Маліновського.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що першими вулицями, де зелені має бути вдосталь, повинні стати магістральні дороги, які є обличчям нашого міста. Тому доручив відпрацювати проект озеленення вул. Немирівське шосе, де теж є потреба у додаткових деревах, та продовжити роботу по вул. Пирогова. Пропозиції по цих двох об’єктах департамент комунального господарства та благоустрою має надати за два тижні.

Найбільш проблемною вулицею по озелененню є вул. Соборна. Швейцарський урбаніст Урс Томанн, який сьогодні працює у Вінниці, вважає, що центральна частина міста потребує комплексної реконструкції. Практично вздовж всієї Соборної немає місць для дерев, які б відповідали прийнятим нормативам. Тому наразі шукаються альтернативні шляхи вирішення цього питання.



Переглядів: 4559
Поширень: 0