Після ухваленого минулого тижня рішення про перерозподіл учнів у трьох школах, вранці 19 серпня частина батьків та дітей 25-ї і 1-ї шкіл прийшли до міської ради, аби з’ясувати, що відбуватиметься далі із учнями та колективами. Протягом майже двох годин із ними спілкувався особисто міський голова Володимир Гройсман, який відповів на всі питання, які ставили як батьки, так і діти. Підсумком зустрічі стало те, що Володимир Гройсман запропонував батькам створити ініціативну групу по всіх проблемних питаннях, пов’язаних із цим рішенням, і запевнив, що готовий до діалогу із батьками у будь-який час. Мер завірив, що зробить все для того, щоб були максимально враховані інтереси кожної дитини.

Нагадаємо, минулого тижня виконком міської ради підтримав пропозицію департаменту освіти щодо перерозподілу учнів у трьох школах (№1, 25 і 10). Завдяки цьому рішенню, у новому навчальному році сьома частина дітей, які до того навчались у другу зміну, сідатимуть за парти вранці. Частина з них будуть ходити до нового закладу – спеціалізованої ЗОШ 1 ступеня №25 з поглибленим вивченням іноземних мов. А Вінниця отримає в центрі міста приміщення, де буде створено дитячий садок на 300 місць.

Саме про ці причини, які спонукали до прийняття рішення, говорив сьогодні Володимир Гройсман, спілкуючись вранці із батьками та дітьми.

А вже по обіді міський голова зібрав директорів різних департаментів, щоб обговорити ті питання, які звучали під час зустрічі із батьками та учнями. Зокрема, мова йшла про те, що потрібно зробити, щоб учні середніх та старших класів колишньої 25-ї школи, які переходять до сусідньої 10-ї, почувались комфортно і мали умови для продовження навчання, рівноцінні до тих, в яких діти навчались до цього. Володимир Гройсман доручив департаменту освіти ще раз проінформувати батьків, що учні перейдуть у нові школи разом з їх учителями і продовжуватимуть навчатися в складі тих же класів. А щоб зняти побоювання батьків учнів початкових класів, які будуть навчатись у новому закладі, що по закінченню початкової школи їх не візьмуть назад до 1-ї гімназії, – міський голова доручив прописати прямо у рішенні про створення нового закладу питання першочергового зарахування випускників цього закладу до 1-ї гімназії.

Транспортники та ТТУ отримали завдання на 2013-2014 навчальний рік повністю забезпечити безкоштовними проїзними квитками дітей 1-4 класів Спеціалізованої школи 1 ступеню №25 з поглибленим вивченням іноземних мов. Квитки будуть видаватись школярам безпосередньо у новому закладі. Крім того, вивчається питання щодо організації додаткового транспортного забезпечення дітей, які проживають у центральній частині міста. ТТУ має виділити один автобус, який доправлятиме таких учнів до 25-ї школи (за попередньою домовленістю із батьками, навчання тут починатиметься о 8:30 ранку). Його буде запущено на три місяці, поки батьки і діти звикатимуть до нової школи. Також департаменту транспорту доручено повністю забезпечити супровід процесу перевезення шкільних меблів та обладнання шкіл, яких стосуються зміни.

Крім того, міський голова доручив комунальним службам спільно із департаментом освіти обстежити будівлі шкіл №25 та №10, шкільні двори та підходи і під’їзди до закладів, щоб дітям з 1 вересня було приємніше приходити у ці школи. Також департаменту освіти доручено оглянути всі класи і підготувати бюджетний запит, щоб у міському бюджеті на наступний рік передбачити додаткові кошти на ремонти класних кімнат в обох школах.

Директор департаменту освіти Володимир Буняк додатково повідомив, що з сьогоднішнього дня почала працювати «гаряча лінія» департаменту освіти, куди можуть звертатись батьки учнів 1-ої,10-ої та 25-ої шкіл (тел.: 59-53-70, 59-51-80). Тут можна отримати консультацію щодо усіх питань. В тому числі – щодо подальшого навчання тих дітей, батьки яких вирішили не переводити їх до нового закладу на Вишеньці, а хочуть перевести до шкіл, які розташовані у центральній частині міста (№2, 4, 7, 17).

«Для мене принципове питання – щоб кожна дитина і кожна сім’я не просто отримали всю інформацію, ви повинні забезпечити повний супровід кожного учня. І мова йде не тільки про наступні два тижня, а про постійний контроль і увагу – будь-які питання, які виникають, повинні вирішуватись одразу. Важливо, щоб в результаті прийнятого рішення у всіх школах, яких це торкнулось, була забезпечена відповідна якість освіти. І ви мене знаєте – я з вас за це спитаю», - підсумував нараду Володимир Гройсман.

А вже до кінця цього тижня міський голова пообіцяв проконтролювати, що зроблено по тих питаннях, які були обговорені сьогодні.



Переглядів: 4919
Поширень: 0