Вечірня середня загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №24 заснована у 1948 році й на сьогоднішній день налічує 513 учнів й 21 клас - два восьмих, три дев’ятих, п’ять десятих, шість одинадцятих і п’ять дванадцятих класів. Ця школа дещо вирізняється з поміж усіх вінницьких шкіл, які у більшості своїй мають по 2-3 поверхи та звичну «П-подібну» конфігурацію.

Вечірня ж, 24 школа одноповерхова досить колоритна й надзвичайно привітна як серед учительського, так і батьківського колективу. Саме любов до рідної школи та до власних дітей привела батьків та вчителів до приймальні народного депутата Петра Порошенка.

Як розповіла директор закладу Наталля Богар, школа фінансується з міського бюджету, але коштів на усе чого потребує сучасна освіта не вистачає, тому школі допомагають батьки. Також, звертаючись до свого народного депутата, вчителі та батьки сподівались й на його допомогу в оновленні меблів для математичного класу і були почуті Петром Порошенком.

«Раніше в нас були парти старого зразка – парта разом із стільцями, а вже сьогодні ми отримали суттєвий подарунок для нашого закладу у вигляді комплектів парт та стільців у кабінет математики – я дуже вдячна нашому депутату Петру Олексійовичу Порошенку, як від адміністрації, так і від батьків за те, що в його Фонді чуйно поставились до нашого прохання в матеріально-технічному оновлені нашого закладу», - сказала директор школи.

подарунок для школи №24 у вигляді комплектів парт та стільців у кабінет математики

Заступник директора Олена Корж розповіла, що школа неодноразово отримувала приписи від СЕС з приводу того, що потрібно поміняти застарілі меблі. «Тому ми звернулись до нашого депутата за допомогою в обладнанні математичного кабінету. Ми тут хочемо створити сучасний кабінет з мультимедійними засобами для навчання учнів, де й вчителі могли б повноцінно проводити уроки. Петро Олексійович – це людина, яка нікому не відмовляє, це людина, яка має велике серце і в наш нелегкий час він переймається не лише своїми, а й чужими проблемами й надає людям не лише спонсорську допомогу, а й віддає людям часточку свого серця», - сказала Олена Корж.

Не байдужими є й батьки, для яких оновлення кабінету є також суттєвою допомогою. Мама 10-класника цієї школи Лариса Бабійчук переконана, що ця школа потрібна і дуже важлива для їх дітей. «Зараз, після цього подарунку нашого депутата, школа стане більш естетичною та красивішою – і нам приємно приходити, і колективу педагогічному приємно працювати, і я думаю, що наші діти будуть із задоволенням приходити сюди й здобувати освіту», - сказала вона.

Помічник народного депутата України Петра Порошенка – Людмила Яценко розповіла, що після звернення батьківського комітету школи та вчителів, рада Фонду прийняла одноголосне рішення, що школі потрібно допомогти. «На сьогодні за сприяння народного депутата Петра Порошенка вже більше десяти навчальних закладів отримали допомогу в рамках програми «Європейська школа дітям України». І це ще не кінець – наша акція триває, і до 1 вересня хочеться, щоб дітки відчували, що про них піклуються», - додала Яценко.

Довідка:

Фонд Петра Порошенка заснований у 1998 році для допомоги дітям-сиротам, багатодітним родинам, малозабезпеченим людям похилого віку. Ідеологія Фонду - творити добро і здійснювати милосердя там, де можливо це зробити.

Однією з понад десятка програм, які реалізує Фонд Петра Порошенка є програма підтримки села «Колиска України». Ця програма спрямована на підтримку та відродження українського села та створення привабливих та достойних умов життя: розвиток сучасної інфраструктури, відбудова шкіл, дитячих садків, лікарень, будинків культури тощо.

Фондом започаткована та діє програма підтримка талановитих дітей і молоді; освітні проекти для молоді і підвищення кваліфікації людей гуманітарної сфери. Фондом була започаткована благодійна новорічна акція, завдяки якій десятки тисяч сиріт України щорічно отримують подарунки до дня Святого Миколая.

Також Фонд активно допомагає православним громадам і бере участь у відбудові православних храмів та відродженні християнських святинь.



Переглядів: 10730
Поширень: 0