Медіа Арт Лаб Київ за спонсорської підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» продовжує проект "Креативні фасади: візуальне мистецтво + технології + суспільство". З-поміж різних міст України було обрано Вінницю. Де 31 серпня о 21 годині на Майдані Незалежності представники українського мистецького середовища покажуть, як можна змінити звичний вигляд міста за допомогою відео-світлових проекцій, створених на фасадах будинків. Співорганізатором цього мистецького заходу є Вінницька міська рада.

В рамках проекту у Вінниці пройде «продакшен воркшоп» із світлового малюнку і живопису та публічна презентація новостворених проектів українських учасників в публічному просторі. Створення малюнків з допомогою найсучасніших технологій і проектування їх на будинки є одним із напрямків стріт-арту. Викладачем воркшопу та керівником презентації буде австрієць Маттіас Фріц, який спеціально для цього приїде до Вінниці. Він продемонструє можливості програми Tagtool та навчить учасників проекту її користуванню. В результаті буде підготовлено спільну презентацію проектів учасників, а саме створення світлового живопису у реальному часі на фасаді будинку.

Керівник ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк, який теж буде брати участь у проекті, описує цей напрямок мистецтва так: «Художник створює об’єкт не пензликом, а в електронному вигляді, і потім проектує його на стіну. Це дає можливість робити стріт-арти, не торкаючи стін, адже є історичні будівлі, на яких неможливо малювати, а якщо зробити малюнок в електронному вигляді і спроектувати, то ми не порушуємо історичну складову будинку, не втручаємось фізично в архітектуру будівлі. До того ж, якщо громадськості не подобається малюнок, то натисканням однієї кнопки зображення можна забрати».

До участі у конкурсі запрошуються українські художники, дизайнери, ілюстратори, графіті-художники, графіки, студенти, які мають інтерес, бажання й амбіції працювати у напрямку візуальної культури та мистецтва новітніх технологій. Заповнену аплікаційну форму з темою (subject) «TAGTOOL workshop» необхідно надіслати на адресу [email protected] до 20 серпня. Інформацію про відібраних 10 учасників буде оголошено 25 серпня. Аплікаційну форму можна взяти за посиланням: http://www.sendspace.com/file/eymkvr.

«Ми хочемо розвивати це візуальне мистецтво у Вінниці, - каже директор департаменту культури Ірина Френкель. - До того ж, усі бажаючі матимуть можливість під кінець самостійно створювати картини на стіні за допомогою мультимедійних технологій. Це буде цікаво і інтерактивно».​



Переглядів: 10844
Поширень: 0