До Всеукраїнської акції долучилися правоохоронці і громадськість в містах і селах області.

Служба у міліції важка і небезпечна. Гірко і боляче говорити, але трапляються випадки, коли міліція втрачає кращих працівників, які ціною власного життя захищають спокій громадян.

За час існування міліції Вінниччини 26 її працівників трагічно загинули під час виконання службових обов’язків по охороні громадського порядку та у боротьбі зі злочинністю. Це:

  1. Бандура Володимир Васильович;
  2. Білик Валерій Васильович;
  3. Вільчинський Леонід Володимирович;
  4. Гаврилюк МиколаМиколайович;
  5. Дерун Анатолій Федорович;
  6. Завальнюк Костянтин Іванович;
  7. Ігнатов Віктор Миколайович;
  8. Ільницький Віктор Петрович;
  9. Ковальчук Віталій Дмитрович;
  10. Ковернега Іван Володимирович;
  11. Котик Валерій Іванович;
  12. Міщенко Олександр Васильович;
  13. Марчук Сергій Іванович;
  14. Миколишен Дмитро Іванович;
  15. Нагорний Анатолій Олександрович;
  16. Недужий Віталій Віталійович;
  17. Процишин Володимир Іванович;
  18. Синюк Віктор Антонович;
  19. Страчков Микола Володимирович;
  20. Темчишин Дмитро Володимирович;
  21. Тюрін Василь Вікторович;
  22. Феденко Андрій Васильович;
  23. Хомич Олександр Борисович;
  24. Чайка Віктор Васильович;
  25. Шевчук Микола Степанович;
  26. Чернега Віталій Васильович.

За доброю традицією цього дня сім’ї загиблих міліціонерів: дітей, матерів, дружин зібрали в обласному Управлінні внутрішніх справ, щоб надати матеріальну допомогу, вкотре висловити слова вдячності за подвиг рідних людей.

Слова глибокого співчуття родинам загиблих висловив начальник УМВС України у Вінницькій області Віктор Русин, заступник Вінницького міського голови Володимир Слишинський та голова Вінницької обласної організації Асоціації ветеранів МВС Михайло Каракой.

«В народі кажуть: людина живе доти, поки про неї пам’ятають. Подвиг двадцяти шести працівників органів внутрішніх справ Вінницької області ніколи не забудуть люди, особливо ті, кого вони захистили ціною свого життя. Свою передчасну смерть вони знайшли в розквіті сил, до останнього подиху виконавши свій службовий обов’язок чесно і героїчно. Ми низько вклоняємося перед подвигом загиблих правоохоронців і щиро прагнемо, щоб список гірких утрат ніколи більше не поповнювався. Ми не маємо права забувати наших побратимі. Святим обов’язком для нас є постійне піклування про сім’ї, які втратили своїх рідних», - з такими словами до присутніх звернувся головний міліціонер Вінниччини Віктор Русин.

Генерал Русин запевнив присутніх, що працівники, які відійшли у вічність, будуть завжди в рядах вінницької міліції, а для їхніх дітей, матерів, дружин, сестер завжди відчинені двері керівників УМВС, готових надати всіляку можливу допомогу.

Біля пам’ятника загиблим працівникам міліції, який розташований у центральному парку культури і відпочинку ім. Горького відбувся мітинг-реквієм. По обидва боки пам’ятника вишикувалися міліціонери з портретами своїх загиблих товаришів. Через цей живий коридор несли квіти представники влади, громадськості, працівники міліції, члени сімей загиблих, усі, хто прийшов вклонитися тим, хто чесно виконав свій службовий обов’язок перед людьми, заплативши за це власним життям.

Перед світлою пам’яттю міліціонерів, полеглих у боротьбі зі злочинністю випускники вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ, якими поповнилися лави міліції Вінниччини, отримали благословення від отця Сергія на віддану службу людям.

Свічки пам’яті запалили храмі, розташованому на території обласного управління міліції, де пройшла поминальна панахида за загиблими правоохоронцями.



Переглядів: 7682
Поширень: 0