29 серпня о 18 годині у приміщенні Вінницького коледжу будівництва та архітектури (вул. Коцюбинського, 53) розпочнуться громадські слухання з питання вивчення громадської думки щодо обмеження продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у межах 250 метрів відстані від набережної «Рошен».

Набережна «Рошен» є одним з найулюбленіших місць для відпочинку вінничан і гостей міста. Однак поблизу набережної деякі підприємливі громадяни вже почали стихійно встановлювати пивні бочки і продавати людям пиво. Випивши, вони йдуть на набережну, де відпочивають сотні людей, в тому числі й батьки з дітками. Самі ж підприємці турбуються лише про власний заробіток. Про те, що продавати ті ж самі напої потрібно цивілізовано, – обладнати належним чином місця (столики та стільці), санвузли тощо, зрештою – щоб це мало хоч якийсь естетичний вигляд, вони не замислюються.

Цього літа на одному із засідань виконавчого комітету міської ради, коли розглядалося питання подальшого розвитку цієї території, була висловлена думка про обмеження продажу слабоалкогольних та алкогольних напоїв у межах 250 метрів відстані від набережної в необладнаних для цього місцях. «Законодавство передбачає, що такі норми встановлюються саме місцевою владою. Відтак виконком Вінницької міської ради може приймати рішення щодо обмеження продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв в певних місцях, як біля шкіл, в парках відпочинку, так і біля набережної. Перед прийняттям такого рішення передбачене проведення громадських слухань,» - каже начальник відділу молоді та туризму міської ради Руслан Анфілов.

Організатори громадських слухань розповідають, що їх учасниками можуть стати усі вінничани, які досягли 18-річного віку. Також у них братимуть участь представники Ради підприємців міста, Подільського туристично інформаційного центру, департаменту освіти, департаменту адміністративних послуг, громадських організацій, депутати міської ради. Запрошуються і представники вінницьких мас-медіа.

Руслан Анфілов додає, що у подальших планах – перетворення набережної в оазис культурного відпочинку. Одним з найближчих кроків стане відкриття пункту туристичної інформації, де люди могли б ознайомитися з графіком роботи фонтану, замовити екскурсію, проконсультуватися з будь-яких питань.



Переглядів: 4745
Поширень: 0