Цьогоріч Міністерство освіти і науки України дозволило школам обирати, коли саме проводити урочисту лінійку до Дня знань – 1 вересня протягом дня, або ж 2 вересня до 9 ранку, однак планові шкільні заняття повинні початися з понеділка, 2 вересня. Про це нещодавно заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

У Вінниці лінійки пройдуть 1 вересня, але у різних школах в різний час, повідомив директор департаменту освіти Володимир Буняк.

За шкільні парти цьогоріч сяде 3928 першачків. Щороку першокласників у Вінниці більшає - в цьому році кількість дітей, які вперше підуть до школи, збільшиться на 300 чоловік. Це пов’язано з підвищенням рівня народжуваності. Ще рік тому кількість першачків порівняно із попереднім зросла на 60. Іще для 2150 юнаків та дівчат цей навчальний рік стане випускним. Загалом же у школах міста навчається майже 34 тисячі дітей.

«На сьогоднішній день усі навчальні заклади готові до нового навчального року, протягом літа проведено капітальні та поточні ремонти, - каже Володимир Буняк.Під час капремонтів в першу чергу приділялася увага ремонту покрівель, тепломереж, водогонів та заміні віконних блоків. Цьогоріч додатково придбано необхідні меблі, 191 комп’ютер та 1167 одиниць іншої техніки». Переможцями цьогорічного конкурсу-огляду готовності до навчального року серед шкіл стали: СЗШ І-ІІ ступеня з дошкільним відділенням, школи № 3, 6 та 36; кращими садочками стали дошкільні заклади № 1, 6, 23, 27, 35 та 72. ​



Переглядів: 5492
Поширень: 0