У святковому заході взяли участь командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Байдак, керівний склад Командування Повітряних Сил ЗС України, ветерани-авіатори, керівники державних підприємств Міністерства оборони України, заступник Вінницького міського голови Андрій Рева, представники органів виконавчої влади, керівники силових установ та цивільні мешканці міста.

День авіації у Вінниці

Розпочалися урочистості з шикування особового складу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, покладання керівним складом ПС ЗС України і ветеранами квітів до комплексу «Вшанування пам’яті захисників Вітчизни», та фотографуванням керівного складу Командування ПС ЗС України із запрошеними посадовими особами та ветеранами Збройних Сил.

День авіації у Вінниці

З нагоди свята відбулися урочисті збори та святковий концерт за участю Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗС України. Відповідно до наказів Міністра оборони України, начальника Генерального штабу-Головнокомандувача ЗС України, командувача Повітряних Сил ЗС України, розпоряджень керівників міської та обласної державних адміністрацій ряд військовослужбовці отримали цінні подарунки, грамоти та грошові премії.

День авіації у Вінниці

На завершення урочистостей для представників центральних та регіональних засобів масової інформації була організована прес-конференція за участю керівного складу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, ветеранів-авіаторів Збройних Сил України.

Про сьогодення та перспективи військової авіації України розповів командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Байдак.

Зокрема, він зазначив, що з початку року в авіаційних частинах виконано понад 320 льотних змін із загальним нальотом майже 6 тисяч годин. Авіацією Повітряних Сил забезпечено виконання завдань міжнародної військово-транспортної операції “Північний сокіл - 2013”. Починаючи з 2009 року, це п’ята успішно проведена нашими авіаторами операція.

– У серпні цього року екіпажі тактичної транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України прийняли учать у міжнародних авіаційних показах на авіабазі Кечкемет (Угорщина), у м. Радом (Республіка Польща) де були продемонстровані динамічні демонстрації можливостей літака Су-27. На цей час наша делегація приймає участь в авіапоказі у м. Сляч, Словацької Республіки, - сказав генерал-лейтенант Юрій Байдак.

Також, він зазначив, - що основна увага авіації Повітряних Сил зосереджена на підготовці до участі в практичних діях під час проведення демонстраційного тактичного навчання на Міжнародному центрі миротворчості і безпеки на полігоні “Яворівський” та дослідницького двостороннього командно-штабного навчання.

У рамках підготовки до цих заходів 28 серпня цього року розпочато проведення льотно-методичних зборів бомбардувальної та штурмової авіації, результатом яких має стати готовність екіпажів до бойового застосування по наземним цілям з використанням авіаційних засобів ураження.

– Користуючись нагодою хочу щиро подякувати керівникам Державних підприємств Міністерства оборони за вкрай важливу для Повітряних Сил працю, за відданість справі розвитку військової авіації України. У цей святковий день висловлюю слова шани і подяки за героїчний труд, самовідданість та жертовність всім ветеранам авіації, льотчикам, інженерам та технікам, фахівцям зв’язку та логістики, працівникам Збройних Сил України за сумлінне виконання покладених на них завдань, керівництву Вінницької області та м. Вінниці за розуміння проблем військової авіації та підтримку наших авіаторів.
Бажаю Вам, вашим рідним та близьким мирного неба, міцного авіаційного здоров’я, особистого щастя та нових успіхів в ім’я процвітання і утвердження України як могутньої авіаційної держави! - зазначив командувач Повітряних Сил.

День авіації у Вінниці

Протягом всього святкового дня у командуванні Повітряних Сил ЗС України проходили цікаві пізнавально тематичні заходи „Дня відкритих дверей”, під час якого гості ознайомилися з експозиціями авіаційної, зенітної ракетної техніки та техніки радіотехнічних військ, які перебувають на озброєнні у ПС ЗС України, послухали історію їх створення та функціювання, в якій зібрані, зокрема, унікальні історичні експонати літаків від часів ВВВ до сьогодення – десятки літаків та вертольотів різних модифікацій, раритетні зразки військової техніки, серед яких легендарні МіГ-25 і Як-28 тощо. А також запрошені гості мали можливість сфотографуватися на згадку про свято поруч з кожним зразком військової техніки та озброєння. А для бажаючих скуштувати солдатської каші – працювала польова кухня та їдальня у наметовому містечку штабу Командування Повітряних Сил..

Інформація для довідки:
Сьогодні військова авіація Повітряних Сил по праву вважається одним з головних носіїв бойового потенціалу української армії.
Бойові розрахунки авіаційних бригад, спільно з підрозділами зенітних ракетних та радіотехнічних військ забезпечують недоторканість понад 7 тисяч кілометрів повітряного кордону України. На захисті повітряного простору України знаходяться літаки третього та четвертого покоління – бомбардувальники Су-24М, винищувачі Су-27 та МіГ-29, штурмовики Су-25, розвідники Су-24МР, транспортні літаки Ан-26 та Іл-76, які за своїми можливостями і тактико-технічними характеристиками не поступаються кращим зразкам бойової авіаційної техніки провідних авіаційних держав.



Переглядів: 10539
Поширень: 0