1 вересня біля шкіл міста Вінниці школярів зустрічали працівники Державтоінспекції з юними інспекторами руху. Першокласників вони переводили через дорогу і дарували кульки з логотипами дорожніх знаків та пам’ятку безпечної поведінки дітей на дорозі. Цією акцією ДАІ Вінниччини вирішила привернути увагу дітей до важливості повсякчасного дотримання правил дорожнього руху, повідомляє служба профілактичної роботи УДАІ УМВС у Вінницькій області.

Щоб діти почувалися у безпеці, з 1 вересня Державтоінспекція посилила патрулювання вулиць біля усіх навчальних закладів області. Протягом вересня у години «пік» інспектори будуть активно забезпечувати безпечний перехід проїзної частини дороги дітям. А у перші три доби вартові доріг нестимуть патрулювання вулиць біля шкіл спільно з юними інспекторами руху. Виконувати почесну місію юних помічників цього року випала честь ЮІРівцям Вінницької гімназії №6, які здобули перемогу у міському огляд-конкурсі роботи загонів ЮІР.

- Для позитивного результату профілактичної роботи по запобіганню дитячого дорожньо-транспортного травматизму за кожним навчальним закладом закріплені співробітники Державтоінспекції, які протягом усього навчального року будуть частими гостями в школі, у кожному класі проведуть Єдині уроки з безпеки дорожнього руху, - розповів начальник служби профілактичної роботи УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко. Ось і у День знань вони прийняли участь у святковій лінійці. Правоохоронці звернули увагу дітей та вчителів на результатах конкурсу «Навчальний рік без ДТП», який дев’ятий рік поспіль проходить серед шкіл міста Вінниці. Завдяки конкурсу двадцять чотири школи із тридцяти чотирьох закінчили минулий навчальний рік без участі дітей в дорожньо-транспортних пригодах. У 2005 році, коли стартував конкурс їх було всього десять. Усі школи, де немає дитячого дорожньо-транспортного травматизму, під час святкової лінійки відзначені дипломами. Переможцем конкурсу стала спеціалізована ЗОШ з поглибленим вивченням фізики і математики №34. Туди на свято з подарунками завітав начальник управління ДАІ Вінницької області Павло Солоненко.

За перемогу у конкурсі, високий рівень профілактичної роботи по запобіганню дитячого дорожньо-транспортного травматизму школа №34 від Державтоінспекції Вінниччини отримала диплом, перехідний кубок та грошову премію у розмірі двох тисяч гривень. Школі також подарували новенький куточок безпеки дорожнього руху, а першокласники, як і решта шістнадцять тисяч першокласників Вінниччини, отримали у дарунок книги - розмальовки «Правила дорожнього руху». В ній, відповідно до віку малюків, доступно викладено основні правила поведінки на дорогах. Окрім текстової інформації та виразних малюнків, є ігрові завдання. Ініціатором створення такого підручника став начальник Управління ДАІ Вінницької області полковник міліції Павло Солоненко.

- З початком нового навчального року Державтоінспекція проводитиме комплекс заходів, направлених на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму. Проте ці заходи повинні стати спільними, а направляючою стороною повинні бути батьки і вчителі, - підкреслив на зустрічі з вінницькими школярами начальник УДАІ УМВС Павло Солоненко. – Причому, дуже важливий фактор впливу на свідомість дітей має і правильний приклад дорослих, як рідних людей, так і сторонніх.

Головний державтоінспектор області побажав дітям гарних успіхів у навчанні, міцного здоров’я, зеленого вогника на їхньому шляху до мрій та звершень.



Переглядів: 3759
Поширень: 0