У День Міста, 7 вересня, в сквері Козицького з 14 по 17 годину працюватиме «українське містечко». За словами начальника відділу у справах молоді і туризму Вінницької міської ради Руслана Анфілова, основна ідея містечка – поєднати кращі українські традиції з сучасними модними тенденціями.

- Українці традиційно на святі танцюють, співають, гарно одягаються, веселяться і смакують українські страви, - розповідає він. - Тому в «українському містечку» будуть дегустації українських страв, але із сучасним присмаком. Для прикладу, лише комплекс відпочинку «Гостевія» готує дегустацію кількох десятків видів гарбузових каш: з беконом, шкварками, варенням, шоколадом… У «Кафешках-канапешках» пригощатимуть вінницьким квасом. При цьому розраховуватись можна буде посмішкою, гарним настроєм.

Торгова марка «Насолода» подарує вінничанам і гостям міста 100-кілограмовий пиріг із яблуками і вишнями. Його скуштують усі бажаючі. Для найменших вінничан проведуть майстер-класи із ліпки вареників.

Фестиваль сала презентують в «містечку» студенти вінницького відділення Київського національного університету культури і мистецтв. А Вінницьке вище професійне училище сфери послуг приготує власну презентацію народних ремесел і пиріжків.

Також у містечку працюватиме ярмарок народних майстрів, де можна буде придбати вироби з лози, вишиванки, ковані речі, кераміку. «Монахи» карбуватимуть вінницькі монети. Раритетні речі, такі як картини, гончарні вироби, елементи одягу, із власних фондів покажуть обласний краєзнавчий музей, обласний художній музей та обласний центр народної творчості.

Серед естрадних зірок «українського містечка» у сквері Козицького виступатимуть переможець телепроекту «України має талант» гурт «Лісапетний батальйон», переможець телепроекту «Голос країни» Іван Ганзера, молодіжні гурти «Серце Дженіфер», співак і композитор Ігор Юрковський, співак Михайло Мода, «народний кум України» Микола Янченко.



Переглядів: 4816
Поширень: 0