Оригінальну об’ємну клумбу у Центральному парку Вінниці створили працівники комунального підприємства «Вінницязеленбуд». Крокодил розташований на піску, біля нього ростуть екзотичні агави та фікуси.

крокодил у Центральному парку Вінниці

Сам «крокодил» зроблений з двох видів рослин: багаторічного седуму та однорічної альтернатери (червоної та світло-зеленої). «Голова рептилії створена за допомогою металевого каркасу. Очі зроблені з новорічних іграшок – пластмасових кульок. Паща всередині викладена мармуровою крихтою. Зуби – металеві, їх також виготовили силами зеленбудівців. Все решта - рослини» – каже директор МКП «Зеленбуд» Ігор Любовський.

На клумбі також розміщені таблички: «Дякуємо, що не руйнуєте композицію, створену для Вас» та «Ведеться відеоспостереження». Ігор Любовський хвилюється, щоб вінницький крокодил не став жертвою вандалів, які досить часто викопують саджанці для власних потреб. Він сподівається, що вінничани з повагою віднесуться до праці людей та не руйнуватимуть композицію, створену для них.

Головний зеленбудівець додає, що у наступному році у Вінниці з’являться й інші подібні конструкції, але де саме і якими вони будуть – сюрприз.

Нагадаємо, що цього літа у Вінниці біля озера у Центральному парку була зроблена клумба у вигляді гігантської черепахи, для виготовлення якої було використано близько 20 тисяч рослин різних видів.



Переглядів: 11189
Поширень: 0