Відомо, що зараз у черзі на трансплантацію органів перебуває понад 5 тисяч українців, тоді як за рік лікарі встигають зробити всього лише сотню операцій. Це означає, що останній у черзі отримає необхідний йому орган аж через 50 років! Автори «Головної програми» на ICTV вирішили довести, що надія на повноцінне життя є в кожного, а допомогти в цьому можуть новітні технології. Уперше в Україні в ефірі телепрограми 3D-принтер надрукував людську руку!

сенсаційна операція

Життя семирічного Діми Коваленка з Вінницької області змінилося три роки тому. Після пожежі, що сталася через недогляд матері хлопчика, Дімі ампутували пальці на правій руці. Від пережитого стресу хлопчик на кілька років перестав розмовляти… Зараз він нічим не відрізняється від своїх ровесників, тільки скалічена рука нагадує про нещастя, яке сталося.

сенсаційна операція

Дізнавшись про історію Діми, киянин Тимофій – власник 3D-принтера – поставив собі за мету допомогти дитині (3D-принтер – це проривна технологія сучасності, яка дозволяє друкувати одяг, протези і навіть внутрішні органи). Створити робо-руку для семирічного хлопчика було нелегко: вимірювання кінцівок, розробка комп’ютерної моделі протезу, замовлення фото полімеру зі Штатів – усе це вимагало багато часу і зусиль. Але результат був того вартий – в ефірі «Головної програми» семирічний Діма Коваленко отримав свій шанс на повноцінне життя!

сенсаційна операція

Ми з Дімою познайомилися перед зйомками. Після пережитого стресу він дуже скутий у спілкуванні, але всі свої емоції висловлює відкритою посмішкою, – розповідає ведучий «Головної програми» Максим Драбок. – Ми раді, що в нас вийшло дати хлопчику шанс на нове життя – тепер він зможе відчувати другу ручку, користуватися нею. У гонитві за рейтингами телебачення часто демонструє «чорнуху», а ми зробили навпаки – не розчленили, а створили. Ми створили для дитини нову «руку» і показали, що телебачення, а саме «Головна програма», дарує людям надію.



Переглядів: 5039
Поширень: 0