Цей захід відбувся в рамках проекту USAID «Справедливе правосуддя» (далі - Проект) у Містечку USAID на Майдані Незалежності.

На День Міста працівники Вінницького апеляційного адміністративного суду знайомили вінничан із діяльністю судуОсновною метою заходу було ознайомити громадськість з адміністративним судочинством та судовою системою в цілому, а також підвищити рівень правової культури й обізнаності населення.
У роботі Містечка взяв участь голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, який провів зустріч із директором Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Джедом Бартоном та його колегами. Під час спілкування вони обмінялися позитивними враженнями від проведеного заходу та обговорили плани щодо подальшої співпраці. Користуючись нагодою Джед Бартон висловив подяку очільнику Вінницького апеляційного адміністративного суду за надану допомогу в організації та проведенні цієї події.

У рамках заходу працівники Вінницького апеляційного адміністративного суду допомагали представникам проекту USAID надавати консультації з правових питань. Так, громадяни мали змогу детально дізнатись про особливості оскарження рішення в адміністративній справі, а також мотиви й предмет оскарження рішення в апеляційному порядку, ознайомитись із вимогами оформлення апеляційної скарги та судовими витратами у адміністративній справі, отримати поради з інших юридичних питань.

На День Міста працівники Вінницького апеляційного адміністративного суду знайомили вінничан із діяльністю суду

Окрім того, усі охочі безкоштовно отримували відповідний роздатковий матеріал (брошури, буклети) та переглядали фото- і відеоматеріали про судову систему загалом, й про роботу Вінницького апеляційного адміністративного суду зокрема. Демонструючи відео про досвід застосування у судах методології карток громадського звітування (КГЗ) представники проекту USAID відзначили, що Вінницький апеляційний адміністративний суд показав високий рівень задоволеності громадян діяльністю суду. Його роботу позитивно оцінили 92% опитаних, а 95,5% вважали, що судді та працівники апарату суду виявили професіоналізм та знання своєї справи.

Підводячи підсумки роботи у Містечку USAID, працівники Вінницького апеляційного суду переконані, що мету досягнуто - Вінницький апеляційний адміністративний суд став ще ближчим до громадян. Подібні проекти є результатом успішного співробітництва судової гілки влади з громадянами, а тому їх потрібно проводити якомога частіше.



Переглядів: 4570
Поширень: 0