Охайний газон, квітники, цікаві декоративні елементи, доглянуті плодові дерева, городина і дуже багато квітів, – все це можна побачити в садибах, які визнані переможцями за результатами цьогорічного конкурсу «Зразкова садиба – 2013». А головне – тут панує затишок і відчувається, що все створено з любов’ю. В цьому переконались сьогодні організатори конкурсу, вітаючи господарів пам’ятними табличками та подарунками.

«Зразкова садиба – 2013»

Переможці зазначають, для того, щоб створити зразкову садибу, не потрібно великих коштів та спеціальної дизайнерської освіти, для цього достатньо мати бажання. А результат радує не лише господарів та їхніх сусідів, а й усіх, хто проходить повз. Крім того, це чудовий приклад та стимул для вдосконалення власних садиб жителями приватної забудови.

Зразкова садиба – 2013

Конкурс проводиться вже шостий рік поспіль. Цього року для участі в ньому надійшло 162 заявки. Комісія визначила 22 кращих приватних будинки в кожному мікрорайоні міста. Їхні господарі отримали в подарунок садові набори: стіл та стільці.

Зразкова садиба – 2013

За результатами конкурсу було визначено і два основних переможця. Вони також отримали садові комплекти меблів. Зразковою садибою 2013 року став будинок Олени та Сергія Іващуків, які проживають по провулку Щорса, 22 (територія квартального комітету «Ясний»).

Зразкова садиба – 2013

«Я багато чула про конкурс «Зразкова садиба», а в цьому році вирішила взяти у ньому участь. Свою садибу ми облаштовували протягом двох років. Порадами дизайнерів не користувалася, багато інформації почерпнули з Інтернету. Частину квітів придбали самі, частину – подарували друзі. Облаштували ставочок, біля нього поставили стіл та столики, тут я з чоловіком любимо пити каву, розмовляти, це у нас так звана «зона для душі». За хатою – город. Ми робили все для того, щоб тут було затишно», – каже Олена Іващук. Господарі додають, що є бажання вдосконалювати своє господарство і далі.

Також переможцями стала родина Лариси і Ігоря Бойків, які проживають по вулиці Чайковського, 6 (територія квартального комітету «Київський»). До облаштування своєї ділянки ця родина, як і попередня, дизайнерів не залучала. Заявку на конкурс подала їхня сусідка. «Паркан в нашій садибі не «глухий», через нього можна бачити двір. Ми зробили це спеціально, адже хочеться бути ближчими до людей, і дуже приємно коли вінничани, які проходять повз, зупиняються, щоб подивитися на благоустрій. Пам’ятаю, як у нас ще не було забору, а в дворі вже стояла фігурка янгола, що посилає повітряний поцілунок і діти посилали йому поцілунок навзаєм. То хіба можна ставити глухий паркан?», – розповіла Лариса Бойко.

Зразкова садиба – 2013

У догляді за садибою беруть участь всі члени родини (у Лариси та Ігоря Бойків є донька та син). Хтось доглядає за квітами, хтось підстригає газон, хтось чистить фонтанчик, а хтось займається городом та садом. Господарі радіють, що цей рік видався врожайним на помідори, огірки, баклажани, перці, калину, виноград, ожину тощо.

Зразкова садиба – 2013

«Садиби, які визнані зразковими, є чудовим прикладом і стимулом до облаштування власних будинків і присадибних ділянок жителями приватного сектору, – зазначив секретар міської ради Сергій Моргунов, вітаючи переможців. – І мова не тільки про окремі будинки. Ви знаєте, що у нас вже більше п’яти років діє програма, за якою на умовах співфінансування по вулицях приватного сектору прокладаються комунікації, проводиться асфальтування та інші роботи. І що приємно, з кожним роком ми бачимо все більшу активність і зацікавленість самих жителів в цьому».



Переглядів: 16564
Поширень: 0