Сьогодні, 23 вересня, на номер “102” зетелефонував невідомий і сповістив про замінування приміщення Вінницького міського суду, що за адресою вул. Грушевського,17. На місце події негайно виїхали вибухо-технічна служба міліції, рятувальники та швидка допомога. Людей, які перебували у приміщенні суду, евакуювали, у приміщенні почали шукати вибухівку.

Сьогодні у Вінниці замінували суд.

- Я намагалась проїхати до суду, аж тут міліція не пускає, - розповіла обурена вінничанка Наталя, яка спішила до суду на слухання. - Потім дивлюсь, у сквері усе жовтими стрічками перекрито: ні підійти, ні підступити.

Начальник Вінницького міського управління міліції Юрій Куций розповів, що телефонний дзвінок на номер “102” здійснили після 13 години з мобільного телефону.

Сьогодні у Вінниці замінували суд.

- На місці події працює слідчо-оперативна група і вибухотехніки, - прокоментував Юрій Куций.

У працівників суду з 13 години розпочалась обідня перерва. Тому, як пояснює заступник керівника апарату Вінницького міського суду Руслана Федорова, більшість з працівників вийшли на обід.

- Ми дізнались про телефонне замінування тоді, коли приїхала міліція, “швидка”, рятувальники, - розповіла Руслана Федорова. - Нам сказали, що вони отримали телефонне повідомлення про замінування нашого суду. Усіх почали у терміновому режимі виводити із приміщення. Усього апарат суду складається із більш як 200 осіб. На момент дзвінка у суді перебувало понад 100 осіб.

Збіг обставин, дурний жарт чи справді злий умисел? Але цього понеділка у Вінницькому міському суді мали слухатися дві резонансні справи.

Сьогодні у Вінниці замінували суд.

- Сьогодні зранку мало відбутись слухання у справі Тараса Чорноівана, - пояснила Руслана Федорова. - Але слухання перенесли. Також на 15-ту годину мала слухатися справа Дмитра Гройсмана щодо несанкціонованого обшуку у квартирі.

Нагадаємо, влітку 2013 року редактора «Тарасової правди» затримали за вимагання 400 тис. грн. у ректора одного з вінницьких вузів за спростування компрометуючих статей. Це кримінальне провадження уже передано до суду.

Уже покійний Дмитро Гройсман – відомий правозахисник. У резонансній порносправі суд його виправдав – у зв\'язку з відсутністю складу злочину. Але у суді досі слухається скарга Дмитра Гройсмана на постанову про закриття кримінальної справи щодо незаконного обшуку, на думку членів ВПГ, у приміщенні, де розміщується офіс Вінницької правозахисної групи.

Ні бомби, ні вибухівки, ні жодного вибухонебезпечного предмету у приміщенні Вінницького районного суду знайдено не було. І близько 16.30 працівникам суду дозволили повернутися на свої робочі місця. Наразі правоохоронці шукають «мінера».

- У діях зловмисника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об\'єктів власності), що карається позбавленням волі на строк до шести років, - повідомили у Секторі зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області. - За ті самі дії, якщо вони спричинили тяжкі наслідки або вчинені повторно, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.



Переглядів: 6753
Поширень: 0