25 вересня Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський урочисто відкрив у Вінниці Інформаційний офіс Представництва. Це 16-й подібний центр в Україні і розташувався він у приміщенні Вінницького національного технічного університету.

У Вінниці відкрито Інформаційний офіс Представництва Євросоюзу

– Мережа цих офісів в Україні – це мультиплікативна форма: інформація про ЄС і засіб комунікації самих громадян. Тут вони в режимі відеоконференції можуть обговорювати свої проблеми з жителями інших областей, де є наші офіси – Донецьком, Дніпропетровськом чи іншим містом, – прокоментував можливості центру Глава європейської місії.

Але наголосив, що наразі головною темою для спілкування є тема євроінтеграції України та її підготовка до асоційованого членства в ЄС.

У Вінниці відкрито Інформаційний офіс Представництва Євросоюзу

– Втім, європейська інтеграція України – це не чудодійний засіб, який змінить країну через один-два роки. Це тільки закладання основи, стратегія, яка буде на покоління, – зазначив Ян Томбінський.

Посол також високо оцінив напрацювання Вінницької області в євроінтеграційних питаннях, зазначивши, що це єдиний український регіон, який має офіційний офіс у Брюсселі, відтак має можливість демонструвати свій потенціал євроспільноті.

– Вінниця – регіон в Україні, який найбільше відкритий і найбільше пов\'язаний з європейськими партнерами, – вважає Глава європредставництва.

Наостанок він побажав, аби щойно відкритий Вінницький Інформаційний офіс Представництва ЄС «добре використовувався». Ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко запевнив Посла, що заклад виправдає високу довіру Представництва і організує роботу на належному рівні.

Участь у відкритті офісу також взяли: голова обласної Ради, голова Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк, голова облдержадміністрації Іван Мовчан, Вінницький міський голова Володимир Гройсман.



Переглядів: 5941
Поширень: 0