Конкурсанти у фінальному етапі за тестами змагалися у знанні літератури та на кращу презентацію свого улюбленого твору і автора.


За словами члена жюрі Надії Максимчук, депутата Ленінської районної ради, до уваги у останньому турі, брались саме артистичні дані дитини, наскільки уміло вона зможе зацікавити інших прочитати ту чи іншу книгу.

За результатами конкурсу, найуспішнішими серед 18 претендентів, які увійшли до фінального етапу, стали семикласники: Андрій Зінченко (школа №16), Ольга Безверха (школа №8) та Олександра Ковальчук (школа №25). Їх жюрі визнало кращими читачами 2008 року. Як приз дітлахів чекає поїздка на всеукраїнський форум книговидавців, що відбудеться у Львові.

- На форумі перш за все хотів би зустрітися з Сергієм та Мариною Дяченками. Це найкращі, на мою думку, українські письменники, - каже переможець Андрій Зінченко. - До конкурсу на кращого читача спеціально не готувався. Я просто люблю і багато читаю. Книги для мене, як казав Іван Франко, - бездонна глибина, з якої все життя можна черпати нові знання.

- Сьогодні постала проблема: комп`ютеризація, телебачення витісняють книгу, - зазначає директор Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ніна Скорик. - Дітям важко привити любов до читання. Вік дітей, які брали участь у конкурсі - 12-14 років - переломний. Якщо їх зацікавити книгою, вони будуть читати й надалі. На жаль, шкільна програма з літератури недосконала. Твори, які вона пропонує дітям, їх не зацікавлюють. Тому єдине вирішення - це позакласне читання.


Переглядів: 3371
Поширень: 0