На «102» зателефонував чоловік та українською мовою повідомив: «суд по Грушевського заміновано». Повідомлення надійшло до чергової частини об 11.10 годині.

На місце події негайно виїхали усі служби оперативного реагування: вибухо-технічна служба міліції, кінологи, рятувальники та швидка.

Затримали зловмисника, який минулого тижня "замінував" суд у Вінниці

Правоохоронці, в першу чергу, подбали про безпеку громадян - з приміщення суду було евакуйовано 340 чоловік.

Усі без винятку приміщення вінницької Феміди обстежили кінологи зі службовими собаками та вибухотехніки. Жодних вибухових речовин і небезпечних пристроїв правоохоронці не виявили.

В діях особи зловмисника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об\'єктів власності), що карається позбавленням волі на строк до шести років. За те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Міліція вживає всіх заходів по встановленню та затриманню підозрюваного у скоєнні даного злочину.

Тиждень тому, 23 вересня, на номер “102” зетелефонував невідомий і сповістив про замінування приміщення Вінницького міського суду, що за адресою вул. Грушевського,17.



Переглядів: 4569
Поширень: 0