Співробітники кримінальної міліції у справах дітей з метою попередження скоєння таких злочинів неповнолітніми проводять у навчальних закладах області роз’яснювальну роботу.

На Вінниччині школярам розповіли про правові наслідки "замінувань"

Школярам пояснюють, до яких правових наслідків приводять подібні жарти, адже на кожне повідомлення про замінування виїздять спеціальні служби оперативного реагування – вибухотехніки, кінологи, рятувальники, швидка медична допомога. Учням розповідають, що за подібні повідомлення про загрозу вибуху передбачена кримінальна відповідальність, крім того їх батькам доведеться відшкодовувати завдані матеріальні збитки, адже затрачаються значні сили по забезпеченню безпеки людей, які опинилися на місці «замінування».

На Вінниччині школярам розповіли про правові наслідки "замінувань"

Свою розповідь міліціонери підкріплюють і демонстрацією роботи на місці надзвичайної події. Була проведена навчальна евакуація учнів та педагогічного колективу при умовній загрозі вибуху.

На Вінниччині школярам розповіли про правові наслідки "замінувань"

Під враженням почутого та побаченого школярі навряд чи зважаться на подібні «жарти». Профілактична робота з дітьми приносить позитивні результати - якщо в минулому році на Вінниччині було зареєстровано чотири хибних «замінування», скоєних неповнолітніми, то в поточному році лише одне.



Переглядів: 4402
Поширень: 0