Вінницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Садовського розпочав новий театральний сезон прем’єрою. Вистава «Назар Стодоля», яку вінничани побачили вперше 4 жовтня, стала подарунком акторського колективу своїм шанувальникам з нагоди святкування 80-річчя театру. Після прем’єри театрали приймали поздоровлення та подарунки від обласної та міської влади, своїх колег з інших міст та вдячних глядачів.

«Театру пощастило, що вже протягом багатьох років його режисером є талановита людина – Віталій Селезньов, а до його колективу входять професіонали, люди високої культури та духовності», – зазначив голова Вінницької ОДА Іван Мовчан, вітаючи ювілярів. А голова обласної ради Сергій Татусяк подякував колективу за самовіддану працю: «Ви є взірцем духовності для багатьох людей. Ваших виступів з нетерпінням чекають, адже вони дарують позитивну енергетику та естетичну насолоду».

«Для Вінниці, області, та навіть країни театр імені Садовського – це справжня родзинка. За 80 років своєї історії він пережив різні періоди, у його стінах працювало багато визначних постатей. Театральне мистецтво має великий позитивний вплив на глядачів, воно зміцнює духовність і розвиває культуру. Я бажаю прекрасному колективу з талановитими акторами успіхів і вдячних глядачів», – зазначив у своєму вітальному слові міський голова Володимир Гройсман.

Загалом цього вечора працівники театру отримали багато привітань та подарунків. Художнього керівника закладу Віталія Селезньова нагородили Почесною відзнакою за заслуги перед Вінницею. Народний артист України Валерій Прусс отримав Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, а директор театру Володимир Лозовський та Народна артистка України Лідія Бєлозьорова – Почесні грамоти Верховної ради України.

Міський голова Володимир Гройсман вручив колективу театру сертифікат на 80 тисяч гривень. Обласна та міська влада разом з інвестиційним фондом Бобошина допомогли із придбанням квартири для провідної актриси театру – Любові Остапчук. А багато працівників театру отримали грамоти від Міністерства культури України, обласної та міської ради. Від управління культури Вінницької ОДА театру вручили сертифікат на 20 тисяч гривень для розвитку театрального музею.

«Ми й наділі робитимемо все можливе, щоб, приходячи в нашу глядацьку залу, глядачі отримували позитивні емоції та гарний настрій», – підкреслив директор театру Володимир Лозовський, приймаючи вітання.



Переглядів: 4768
Поширень: 0