Як повідомив голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, перебуваючи на зборах трудового колективу підприємства, влада має намір контролювати процес погашення заборгованості по зарплаті, який відбуватиметься шляхом продажу заводського майна.

Офіційна заборгованість, згідно зі статистикою, на Вінницькій підшипниковій компанії становить 2,9 млн. грн. У чотиристоронній же угоді зафіксовано цифру у 10, 6 млн. грн.., яка є обов’язковою до виконання. Разом з тим, сума боргу не є остаточною і буде додатково обрахована відповідно до процедури, передбаченою угодою. Облдержадміністрація сподівається вирішити проблему разом з трудовим колективом протягом поточного місяця. З цією метою влада намагається організувати зустріч працівників заводу з власником – народним депутатом від Партії Регіонів Олександром Лещинським, адже усі строки виконання угоди (2 лютого) минули. Губернатор не виключає і звернення до керівника фракції Віктора Януковича у разі ігнорування Лещинським вимог трудового колективу. Якщо і на такому рівні гарантій вирішення конфлікту вінницькі підшипниківці не отримають, Олександр Домбровський доповість про ситуацію перед главою уряду. «Ми розділяємо позицію трудового колективу, що власники здатні, незважаючи на фінансово-економічну ситуацію, закрити проблему, виконавши угоду, яку вони підписали на 10,6 млн. грн.», - підкреслив він.

На разі обласна адміністрація розглядає два шляхи повернення людям заборгованої зарплати: через Державну виконавчу службу та через продаж облікованого міським БТІ нерухомого майна підприємства. Причому, запевнив голова облдержадміністрації, правоохоронні органи, що почнуть працювати на заводі з суботи, не допустять незаконного вивезення з території «жодної гайки». Такі запобіжні заходи стали необхідні у зв’язку зі скаргами працівників на непоодинокі прецеденти із зникненням обладнання. Обласна адміністрація пропонує створити експертну групу з числа кваліфікованих фахівців заводу, підсилену працівниками управління МВС, податкової служби та державної виконавчої служби, яка б інспектувала рух майна до покупця. Прийнято рішення, що уся виручка йтиме на погашення боргу із зарплати.


Переглядів: 3002
Поширень: 0