Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» здобула головний приз в номінації «Належне управління» на конкурсі кращих проектів транскордонної співпраці, що відбувався у польському місті Люблін з 1 по 6 жовтня.

Конкурс було організовано в рамках ІІІ Конгресу ініціатив Східної Європи. Високу оцінку здобув проект із впровадження електронного урядування, який Подільська агенція регіонального розвитку втілює в партнерстві з Вінницькою міською радою. Влітку цей проект успішно пройшов етап попереднього конкурсного оцінювання, а на Конгресі в Любліні був презентований учасникам та конкурсній комісії як модель кращої практики в галузі проектних ініціатив східноєвропейського розвитку.

«Ми подали проект «Зміцнення потенціалу громадянського суспільства в розвитку електронного управління на місцевому рівні урядування», який пов’язаний зі створенням і поширенням кращих практик електронного врядування. Починаючи з 2007 року, наша організація співпрацює з Вінницькою міською радою в напрямку розвитку цього інструменту. Ця практика є важливою, аби можна було нормувати адміністративні процедури. Наблизити їх до людей та зробити їх комфортними, зручними і головне – більш зрозумілими», - розповів виконавчий директор Подільської агенції регіонального розвитку Олег Левченко.

Конгрес ініціатив Східної Європи реалізується аналітичним Центром східних компетенцій, заснованим за ініціативою міста Любліна, самоврядування Люблінського воєводства і Регіонального бюро Програми розвитку ООН (ПРООН) в Польщі. Конгрес є платформою для діалогу представників культурних і освітніх середовищ, органів місцевого самоврядування і державної влади, громадських організацій, митців і відповідальних осіб держав Східного Партнерства. Одним із завдань заходу також є гуртування практиків з усіх країн-партнерів для обміну досвідом транскордонної співпраці.

У цьогорічному Конгресі ініціатив Східної Європи, що тривав у Любліні, взяли участь близько тисячі учасників з понад 40 країн. Окрім презентації кращих практик організацій з країн Східного партнерства (в галузях належного управління, громадянського суспільства, культури, освіти, туризму, соціально відповідального бізнесу та інновацій), відбувались також політичні дискусії, тренінги для журналістів та фестиваль «Інтеграції-Медіації» на тему різноманіття сучасної культури.



Переглядів: 3263
Поширень: 0