пікетування Нацбанку у ВінниціЯк розповів газеті „МІСТО” один із ініціаторів проведення акції Володимир Данильчук, у пікетувальників є шість вимог до Президента, Уряду, Верховної Ради та НБУ. Серед них – розподілити курсову різницю по валютних кредитах рівномірно між позичальником, банком і державою; заборонити банкам вилучати будь-яке майно, окрім іпотеки чи застави, забезпечити безумовну виплату депозитів і відсотків за першою вимогою вкладника; жорстко контролювати цільове рефінансування банків та ін.

- Зараз яка ситуація: банк каже, так: „ти нам винен, ти не виплачуєш, ми прийдемо і заберемо іпотеку”, - каже Володимир Данильчук. – „Але ціни обвалилися і тепер ми беремо по його вартості, а ти будеш винен. Ми в тебе заберемо ще все те, що в тебе є”. До речі, в усьому світі забирають тільки іпотеку. Але оскільки зараз криза і ця іпотека все рівно нічого не коштує, було б доцільно і нормально не забирати навіть іпотеки.

Делегацію протестувальників у складі семи осіб запросили до приміщення Нацбанку. Як каже Володимир Данильчук, на цій зустрічі їм пообіцяли передати вимоги протестувальників до Києва – в дирекцію НБУ. Тим часом на вулиці розігрували банкноту „один Стельмах” (вона прирівнює одному долару за курсом сімдесят гривень). Бажаючих серед протестуючих отримати нову валюту нещодавно випущену з принтеру - небагато. Якщо вимоги вінничан не будуть виконані, ініціатори акції пропонують влаштувати бойкот банків у квітні.


Переглядів: 2896
Поширень: 0