Сьогодні до Вінниці прибула делегація на чолі з мером польського міста Люблін Кшиштофом Жуком. В результаті зустрічі на рівні керівників обох міст між муніципалітетами Вінниці та Любліна підписано протокол про наміри щодо реалізації в подальшому спільних проектів. Серед перспективних напрямків співпраці Володимир Гройсман та Кшиштоф Жук бачать співробітництво в області розвитку інформаційних технологій, малого та середнього бізнесу, а також в сферах науки, культури та освіти.

8 жовтня на спільній зустрічі міські голови Вінниці та Любліна обговорили можливі напрямки співпраці між обома містами. Люблін став ще одним містом Польщі, з яким Вінниця реалізовуватиме спільні проекти. Нагадаємо, що найбільш давнім і важливим польським партнером для Вінниці вже упродовж більш як півстоліття є адміністративний центр Свєнтокшиського воєводства – Кельце, яке є її єдиним польським містом-побратимом. В той же час окремі спільні проекти реалізовуються з містами Тарнув, Вишкув, Сташівським повітом та Гміною Коморники.

«У вашому обличчі я б хотів подякувати Польщі за активну позицію та дружню підтримку України щодо підписання майбутньої угоди про Асоціацію. Відношення Польщі викликає у мене велику повагу, - зазначив під час зустрічі Вінницький міський голова Володимир Гройсман. - Я переконаний, що у наших країн спільне майбутнє, і щиро вірю – воно буде в площині Європейського Союзу. Ми на регіональному рівні постійно розвиваємо взаємини з польськими партнерами. Багато чув про ваше місто і думаю, що наші відносини можуть розвиватися більш динамічно, і ми готові бути надійним партнером».

Вінниця підписала з Любліном протокол намірів щодо реалізації спільних проектівКерівники обох міст дійшли згоди, що в подальшому можуть обмінюватися досвідом в розвитку та застосуванні інформаційних технологій в управлінні, культурній сфері, науці та обміні студентами між ВУЗами. «Вінницю ми бачимо своїм партнером по співпраці в Центральній Україні, - каже Кшиштоф Жук. – Угода допоможе налагоджувати контакти між нашими містами, адже тут, у Вінниці, живе багато людей, які мають польське коріння».

За підсумками зустрічі мерами українського та польського міст було підписано протокол намірів про співпрацю, який є першим кроком до встановлення майбутніх партнерських стосунків.

Для довідки:

Люблін є столицею Люблінського воєводства та найбільшим містом і науковим осередком на сході Польщі. Нараховує близько 350 тисяч жителів, в навчальному періоді тут проживають ще 100 тисяч студентів. В Любліні розташовані п\'ять відомих державних університетів Польщі та багато приватних ВУЗів, центри студентської культури, театри, музеї, галереї. Разом з Краковом, Люблін є одним з найгарніших старовинних міст у Польщі.



Переглядів: 4252
Поширень: 0