З 25 вересня територія Вінницького консульського округу збільшилася на ще одне відділення — за рахунок приєднання Чернівецької області. Тепер округ складається з чотирьох областей: Вінницької, Хмельницької, Житомирської і Чернівецької.

У Генеральному консульстві Республіки Польща у Вінниці прогнозують, що з кожним наступним роком кількість виданих віз зростатиме на 30%. А оскільки штат працівників не збільшують, то, передчуваючи суттєве навантаження, пропонують вінничанам замовляти довгострокові візи.

- Люди з нормальною візовою історією мають можливість оформляти довгострокові візи на три, чотири, п\'ять років, навіть якщо їх запрошення не відповідають даним термінам. Як правило, це стосується бізнес-віз, віз для спортсменів тощо. Туристичні візи оформлятимуться, як зазвичай, - розповідає керівник візового відділу, радник Сильвестр Руди.

 Польське консульство пропонує оформляти довгострокові візи Польське консульство пропонує оформляти довгострокові візи

Згідно статистичних даних консульства, усе більше української молоді виїжджає на навчання у Польщу.

- Для першого курсу ми відкрили “зелений коридор” у наше консульство, щоб студенти мали змогу у бажаний строк отримати візи, не дивлячись на те, що не встигли заздалегідь подати документи, - зауважує Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці, радник-міністр Кшиштоф Свідерек. -

Таких студентів цього року значно більше, ніж минулого.

За спрощеною системою також відкривають візи у разі, коли людині необхідно терміново виїхати за кордон у зв\'язку і станом здоров\'я, через онкологічну хворобу, або ж виїзд пов\'язаний із смертю близьких.

Кількість віз, виданих консульством з початку цього року зросла на 26%, порівняно з минулим. Так, якщо із січня по вересень 2012-го було видано 34739 віз, то за аналогічний період 2013-го цифра зросла до 43841. Кількість відмов у видачі становить 2%, вони здебільшого пов\'язані з фальсифікацією документів.

Загалом у цьому році консульство планує видати 60 тисяч віз (минулого року було видано 45,5 тисяч).



Переглядів: 7009
Поширень: 0