6 підприємств Вінниччини отримали найвищу оцінку якості своєї продукції (товарів, робіт, послуг) і ввійшли в 100 кращих товарів України.

Переможцями Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – "100 кращих товарів України " у 2013 році від Вінницької області стали:

Номінація - Продукція. Продовольчі товари:

  • ПАТ "Вінницький олійножировий комбінат" з представленою продукцією -Олія соняшникова нерафінована невиморежена,
  • ФОП Андрусенко Л.М. - Набір "Для Гурмана" холодного копчення.

Номінація - Продукція. Промислові товари для населення:

  • ТОВ «ВП «МАРІО» - Рушникосушарка «Преміум Люкс 800*500»

Номінація - Продукція. Товари виробничо-технічного призначення:

  • ТОВ "Нордкліф" - світильник люмінесцентний ЛПО 23-2х28-001-УХЛ4 (POLARIS 228 A 22"Нордкліф",
  • ДП «Вінницятрансприлад» - пристрій запірно-пломбувальний "Варта Л",

Номінація – Роботи та послуги , які виконують або надають у побутовій та виробничих сферах:

  • ТОВ фірма "Вінінтермед ЛТД" - cтоматологічні послуг

Лауреатами Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – "100 кращих товарів України " у 2013 році від Вінницької області стали:
Номінація - Продукція. Продовольчі товари:

  • ТОВ "Аграна Фрут Лука" з представленою продукцією Яблука свіжі "Джонаголд",
  • ТОВ « Зерносвіт» - Борошно пшеничне вищого сорту,
  • Приватне підприємство "Еко-молпродукт" - Молоко незбиране згущене з цукром.

Номінація - Продукція. Промислові товари для населення:

  • Приватне мале підприємство "Геліка" - Стільчик "Фантазія".

Для довідки:
З квітня 2013 року в Україні стартував 10 - ювілейний Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України” (далі –Конкурс) .
Офіційним організатором Конкурсу є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Організаційно - методичне та інформаційне забезпечення Конкурсу на регіональному етапі здійснює ДП “Вінницястандартметрологія”.
Мета конкурсу - об\'єднання зусиль, спрямованих на покращення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, сприяння впровадженню на підприємствах України сучасних методів управління якістю і задоволення потреб та сподівань споживачів.
26 вересня 2013 року відбулося засідання Головної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України».
У заході взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Торгово-промислової палати України, Федерації профспілок України, Українського союзу промисловців і підприємців, Центру антикризових досліджень, Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, Спілки фахівців експертів з якості та ДП «УкрНДНЦ».
На засіданні було розглянуто та схвалено результати проведення загальнодержавного етапу Конкурсу у 2013 році, визначено Переможців, Лауреатів і Фіналістів та затверджено Робочу програму проведення фінальних заходів Конкурсу.
До участі у загальнодержавному етапі Конкурсу Регіональними конкурсними комісіями від регіонів загалом було рекомендовано біля 300 підприємств – переможців регіональних етапів.
Підтвердило свою участь на загальнодержавному етапі Конкурсу 246 підприємств різних галузей економіки з 272 видами продукції. 21 підприємство надало до участі у загальнодержавному етапі Конкурсу по 2-3 види продукції (товарів, робіт, послуг).

У розрізі номінацій:
– продовольчі товари – 117 видів,
– промислові товари для населення – 51 вид,
– товари виробничо-технічного призначення – 56 видів,
– вироби народних художніх промислів – 3 види ,
– роботи та послуги – 45 видів.
У розрізі категорій:
– 128 малих підприємств (52%),
– 59 середніх підприємств (24%),
– 59 великих підприємств (24%).

Згідно з Програмою проведення Конкурсу та на виконання рішення попереднього засідання Головної конкурсної комісії було сформовано 28 експертних груп для проведення оцінювання якості продукції (товарів, робіт, послуг) учасників Конкурсу безпосередньо з виїздом на підприємства. Продукція (товари, роботи, послуги) оцінювалася за основними та додатковими критеріями. Зазначені роботи проводились з 29 липня по 6 вересня поточного року.
За результатами огляду продукції (товарів, робіт, послуг) на підприємствах експертними групами складено відповідні експертні висновки за встановленою формою.

Фінальні заходи Конкурсу у 2013 році (національна виставка «100 кращих товарів України» та церемонія нагородження учасників) відбудуться 1-2 листопада поточного року у приміщені Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім», м. Київ.


Переглядів: 6813
Поширень: 0