Розпочавши звітну доповідь з аналізу тенденцій розвитку агропромислового комплексу, голова райдержадміністрації повідомив, що господарствами району завершується збирання сої, соняшнику та цукрових буряків, а озимих зернових посіяно вже на площі 9,6 тис. га (а це92 % до прогнозу). Що ж стосується питання заготівлі молока, то в районі діють 34 молокоприймальні пункти, а договори з молокопереробними підприємствами уклали 100 % здавачів.

За словами першого заступника директора обласного департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк, Іллінеччина – регіон, де задекларовано найбільше інвестиційних проектів щодо реконструкції фермерських приміщень. Так, нині зазначені роботи тривають у селах Чортория, Тягун, Копіївка та Слободище. Вже завершено роботи з реконструкції у селі Жорнище проектною вартістю 630 тисяч гривень.

Доповідаючи про заходи, вжиті протягом звітного періоду у сфері охорони здоров’я, Володимир Ящук інформував, що за 9 місяців поточного року відремонтовано 16 медичних закладів первинного рівня на загальну суму 1 млн. 436 тисяч гривень. Ще по 21 закладу роботи тривають. Крім того, більш, ніж 2,5 млн. гривень використано й на зміцнення матеріально-технічної бази Іллінецької центральної районної лікарні.

Чималий обсяг робіт проведено й у сфері освіти району. За словами директора департаменту освіти і науки ОДА Ігоря Івасюка, керівництвом Іллінеччини проводиться значна робота по створенню оптимальної мережі навчальних закладів, що дало можливість спрямувати вивільнені кошти на впровадження енергозберігаючих технологій.

Так, за звітний період в котельнях Жаданівської, Хрінівської, Кантелинської, Дашівської шкіл та Пархомівського дитячого садочку замінено котли на енергозберігаючі на суму 650 тис. гривень. Також проведено капітальний ремонт їдальні Слободищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, завершено облаштування внутрішніх вбиралень у 2 ЗНЗ району, а до кінця року планується введення в експлуатацію дошкільних навчальних закладів у селах Володимирівка та Криштопівка. Загалом же на реалізацію заходів у сфері освіти за 9 місяців 2013 року освоєно понад 1,5 млн. гривень.

Тривають роботи і по зміцненню матеріально-технічної бази закладів культури Іллінеччини: як зазначив Володимир Ящук, протягом звітного періоду проведено ремонтні роботи у 12 галузевих об’єктах та на 140 тисяч гривень закуплено обладнання для закладів культури району.
Що ж стосується питань благоустрою, то в місті Іллінці капітально відремонтовано покриття площі перед районним будинком культури, упорядковано перехрестя вулиць Карла Маркса та Польова з облаштуванням зелених зон, збудовано дитячий майданчик у мікрорайоні Джупинівка.

Вживаються заходи й щодо упорядкування сміттєзвалищ регіону: протягом звітного періоду поновлено тверде покриття під’їзної дороги до Іллінецького міського полігону твердих побутових відходів, обваловано 7 сміттєзвалищ району, ще по 2-х планується провести зазначені роботи до кінця поточного року.

Працює район і над виконанням завдань у сфері будівництва. За інформацією голови РДА, з метою збереження приміщення міської школи після оптимізації, проведено реконструкцію будівлі закладу під 8-квартирний житловий будинок. Нині об’єкт введено в експлуатацію, і п’ять сімей вже проживають у нових квартирах. Коментуючи зазначену позицію, начальник управління капітального будівництва ОДА Руслан Слюсаренко відзначив, що за темпами реалізації доручень у сфері житлового будівництва Іллінеччина – серед лідерів у регіоні.

Також керівник райдержадміністрації повідомив, що в районі розпочато реконструкцію Бабинського цукрового заводу під комбікормовий завод з виробництва альтернативних видів палива, і вже наприкінці наступного року планується введення його в експлуатацію. Тривають роботи і з будівництва станції по очищенню стічних вод.

Підсумовуючи роботу засідання, голова облдержадміністрації Іван Мовчан вкотре наголосив, що відповідальність керівників усіх рівнів та системний підхід до реалізації соціальних ініціатив Президента України є запорукою ефективних змін у житті територіальних громад регіону.



Переглядів: 3905
Поширень: 0