Місяць тому у центральному «Прозорому офісі», що на Соборній, запрацював перший «Смайлик». А тепер їх вже ціла мережа – дитячі кімнати облаштували в усіх відділеннях «Прозорого офісу». На Замості діти вже повним ходом освоюються у «Смайлику», а у двох інших відділеннях, - на Вишеньці та Старому місті, – завершуються останні приготування, щоб приймати малечу.

Дитячі кімнати «Смайлик» вже є в усіх вінницьких «Прозорих офісах»

У «Прозорих офісах» постійно проводиться робота, спрямована на покращення обслуговування вінничан. Йдеться не лише про якість і своєчасність отримання адміністративних і соціальних послуг, але й про комфортні умови перебування у центрах відвідувачів різного віку. Саме тому міський голова Володимир Гройсман ініціював створення у «Прозорих офісах» міста дитячих кімнат, які назвали «Смайлик».

Перший «Смайлик» було відкрито перед Днем міста у приміщенні міської ради, і наразі щоденно його відвідує в середньому 15 дітей. Тут малюки можуть на тільки погратися іграшками, розфарбовувати малюнки чи дивитись улюблений мультик, а й вчаться за допомогою вихователя робити своїми руками оригінальні речі – фоторамки, орігамі, листівки.

Дитячі кімнати «Смайлик» вже є в усіх вінницьких «Прозорих офісах»

«Я вважаю, що дитяча кімната – це дуже потрібний елемент у наших центрах надання послуг. І ми будемо розвивати цей напрямок, щоб діти цікаво і з користю проводили час, коли їхні батьки займаються справами, - каже міський голова Володимир Гройсман. – Усі «Прозорі офіси» в місті ми створювали для того, щоб якісно надавати адміністративні послуги людям. Дитячі кімнати теж в своїй мірі сприяють цьому, адже дають можливість батькам спокійно вирішити питання, з якими вони прийшли до центру».

Мережа дитячих кімнат «Смайлик» в усіх «Прозорих офісах» працюватиме за єдиними правилами. Вони прийматимуть дітей віком від 3 до 7 років щодня з 9:00 до 17:00. Малеча перебуватиме тут безкоштовно, а їхні батьки у цей час матимуть можливість спокійно вирішити ті справи, з якими прийшли до центрів адміністративних і соціальних послуг.

Дитячі кімнати «Смайлик» вже є в усіх вінницьких «Прозорих офісах»

Для довідки:

До дитячої кімнати дитина не повинна приходити сама, її обов’язково мають приводити дорослі. Максимальний час перебування малечі у кімнаті становить дві години.

На кожну дитину, яка приймається до кімнати, вихователь оформляє реєстраційний талон, де вказується, в тому числі, вік дитини, ім’я, прізвище та по-батькові малюка та батьків, контактний номер телефону, а також телефон вихователя. Талон ділиться на дві частини: одна залишиться у батьків, інша – у вихователя. Така система унеможливлює ситуації, коли дитину може забрати стороння людина.​



Переглядів: 10451
Поширень: 0