Навесні у місті було запущено в роботу сучасне підприємство по виробництву сайдингу. Пройшло кілька місяців, і у Вінниці запрацював ще один завод, збудований на території ПАТ «Вінницький олійно-жировий комбінат», який забезпечить роботою сотню вінничан. А мешканці мікрорайону олієжиркомбінату отримали у подарунок від інвестора капітально відремонтовану дорогу по вул. Іванова, каналізацію, благоустрій скверу та дитячий спортивно-ігровий і баскетбольний майданчики.

У Вінниці відкрився новий завод – вже другий у цьому році

17 жовтня відбулося офіційне відкриття нового олійно-екстракційного заводу, збудованого на базі олійножирового комбінату, який входить до складу промислової групи «ВІОІЛ». Будівництво нових потужностей дало можливість забезпечити робочими місцями сотню вінничан. Загалом підприємство сьогодні виробляє біля 40 видів продукції під торговою маркою «Віолія», яка продається в десятки країн по всьому світу. Промислова група «ВІОІЛ», яка є інвестором будівництва, нині входить в п’ятірку лідерів виробників олії в Україні.

У Вінниці відкрився новий завод – вже другий у цьому році

На сьогоднішній день запущено першу чергу виробництва по переробці насіння олійних культур, яке дає можливість переробляти 1200 тон сировини щодобово. Загалом потужності комбінату на сьогоднішній день можуть переробляти біля 2200 тон сировини на добу. Однак, основне ж обладнання – екстрактор, розрахований на більшу потужність, – 1800 тон/добу. Завод може переробляти три види культур: соняшник, рапс і сою.

«Реалізація цього проекту не була б можливою без підтримки наших партнерів – керівництва області та міста, - каже голова ради директорів промислової групи «ВІОІЛ» Віктор Пономарчук. - Ми розвиваємося і будемо і далі нарощувати потужності, адже Вінниччина дуже перспективна по сировині. Тут вирощують усі три види сировини, які може переробляти наш завод. До того ж, область є центром вирощування рапсу, а зараз він майже весь експортується. А наше підприємство єдине, яке почало його переробляти на території України».

У Вінниці відкрився новий завод – вже другий у цьому році

На відкриття заводу прибула управляючий директор швейцарського інвестиційного фонду і одночасно акціонер промислової групи «ВІОІЛ» Ольга Курбатова: «Наш фонд працює з різними країнами у різних галузях, але чим нам подобається Україна – по-перше, це, безперечно, лідер в сільському господарстві, а особливо в олійних культурах, по-друге, це гарні і привітні люди. Завдяки співробітникам компанії завод було запущено в рекордні строки. Але я хочу зауважити, що це тільки перший етап інвестиційної програми. І, я думаю, що та амбіційна стратегія, яка нами задумана, виведе компанію в трійку лідерів сільськогосподарських компаній на Україні».

У Вінниці відкрився новий завод – вже другий у цьому році

«Сьогодні підприємство є надійним партнером для міста, і у будь-яких питаннях ми знаходимо розуміння, - зазначає Вінницький міський голова Володимир Гройсман. - Це соціально відповідальна компанія, у нас є гарний діалог, адже вони розуміють проблематику міста і готові нас підтримати. І це взаємно, ми зацікавлені в тому, щоб підприємства на території міста розвивалися, а ми будемо у цьому допомагати. Я дуже вдячний тим людям, які, приймаючи рішення, зупинились на виборі працювати саме у Вінниці. Хочу підкреслити, не питання сьогодні бізнесу займатися бюрократичними процедурами - це наше завдання, і ми виконаємо його достойно. Питання бізнесу – розвиватись, нарощувати виробництво і збільшувати кількість робочих місць. А партнерам ми говоримо: якщо у вас є наміри інвестувати в український бізнес, обирайте Вінницю, і ви не пошкодуєте».

У Вінниці відкрився новий завод – вже другий у цьому році

Для вінничан, які мешкають по сусідству із олієжиркомбінатом, відкриття нового заводу запам’ятається не лише святковою програмою, яка завершилась концертом гурту «ТІК». Підприємство, будуючи нові потужності, паралельно реалізувало ряд інфраструктурних проектів для місцевих жителів. Для автомобілістів і пішоходів – це розширення дороги по вул. Іванова із облаштуванням тротуарів, освітлення і навіть велодоріжок, для мешканців приватного сектору – це мережі каналізації. Наймолодшим сусідам подарували баскетбольний майданчик та дитячий і спортивний мультикомплекс. А за тим, як діти бавитимуться на гойдалках, батьки зможуть спостерігати, відпочиваючи поруч у сквері, який теж привели до ладу. Днями вийдуть на маршрути і п’ять новеньких автобусів – подарунок усім вінничанам від промислової групи «ВІОІЛ» до 650-річного ювілею Вінниці.

У Вінниці відкрився новий завод – вже другий у цьому році

Це вже другий новий завод, який запрацював у місті в цьому році. У травні було відкрито підприємство ТОВ «Бастіон», яке виготовляє фасадні матеріали. Раніше виробництво розміщувалось у Броварах (Київська область), але інвестор прийняв рішення про перенесення усіх виробничих потужностей до Вінниці. Зараз там працює 130 робітників. Після запуску другої черги підприємства (на початок 2015 року) роботою буде забезпечено ще 170 вінничан.



Переглядів: 12823
Поширень: 0