Коли минулого тижня я висловив особисту думку про те, що до 200-річчя Тараса Шевченка у Вінниці повинен бути встановлений гідний пам\'ятник великому Кобзареві, абсолютно не очікував, що інформація про це викличе таку увагу засобів масової інформації, - прокоментував для редакції народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, наш земляк Володимир Продивус. - Вважав і вважаю свою думку природним бажанням громадянина України, українця, який любить рідне місто і поважає історію свого народу.

Тим більше не очікував, що коментарі у деяких ЗМІ з цього приводу отримають якесь політичне забарвлення. Тому що спадщина Шевченка і пам\'ять про нього - не надбання якоїсь політичної партії, громадської сили або групи людей. Скарбниця Кобзаря - космічне надбання всього народу, нації та світової цивілізації.

Так само природним вважаю прагнення обласної та міської влади, громадськості підключитися до цього благородної проекту.

Сьогодні я запитую себе: чому розмови про те, що у Вінниці має бути пам\'ятник Шевченку, ведуться більше десятка років? Здавалося б, всі - «за», жодного - «проти». А пам\'ятника в місті, як не було, так і немає! І розумію: якщо і далі сперечатися, хто більше любить Шевченка, - у Вінниці ніколи не буде пам\'ятника великому Кобзареві.

Я - людина справи. До 200-річчя Поета залишилося менше півроку. Тому закликаю, не втрачаючи часу, переходити від слів до справи. Днями було презентовано проект пам\'ятника. Цей проект я бачив. Моя думка - у Вінниці буде гідний пам\'ятник Поета. Кожен бажаючий може ознайомитися з проектом - інтернет доступний. Може, є інший проект? Знову ж таки - Інтернет доступний. Влада знайшла спосіб фінансування будівництва без залучення бюджетних грошей. Люди самі зібрали чималу суму на будівництво пам\'ятника Шевченку. Такий архітектурний проект коштує мільйони. Знаю, що мер Вінниці вклав власні кошти в цю ідею. Я теж готовий фінансово підтримати будівництво. Адже пам\'ятник великому Кобзарю буде століттями передавати майбутнім поколінням нашу любов і повагу до Поета з великої літери.

Хтось проти? Може, хтось сьогодні пропонує реальну альтернативу? Я таких не знаю. Може, хтось готовий відповідати, а не обіцяти?

Чи не занадто ми загралися в розмови про те, як краще жити, замість того, щоб, засукавши рукави, будувати краще життя? Може, тому так і живемо?

Чвари принижують пам\'ять великого Кобзаря. Припинімо суперечки і об\'єднаємо зусилля, щоб до ювілею великого Кобзаря у нашому рідному місті, в серці області був споруджений найкращий, найталановитіший у світі пам\'ятник Тарасу Шевченку. І стане відкриття пам\'ятника частиною загальнонародної, державної урочистості на честь 200-річчя великого українського Поета.

Володимир Продивус,
народний депутат України



Переглядів: 3969
Поширень: 0