Школярам, які впродовж наступних двох років представлятимуть інтереси своїх ровесників на всіх рівнях влади, вручили свідоцтва уповноважених з прав дітей та Стратегію «Вінниця 2020». Підтримати дитячих омбудсменів IV каденції прийшли й їх попередники – уповноважені III каденції. Окрім Стратегії «Вінниця 2020», всі вони отримали подяки від міської влади.

«Обрано нову каденцію дитячих омбудсменів. Це одзначає, що уповноважені минулої каденції, які працювали до цього часу, роблять крок у нове життя, а на їх зміну прийшли нові активні молоді люди. У співпраці з ними ми визначимо чим ми, дорослі, можемо допомогти у вирішення проблем дітей, а головне – робитимемо все, щоб ці проблеми не виникали. Я думаю, що з представниками нової каденції ми збережемо ту результативну співпрацю, яку ми мали з їхніми попередниками. Нам дуже важливо чути думку дітей у різних загальноміських питаннях, а думки у них розумні, виважені та патріотичні. Я думаю, що дитячі омбудсмени активно братимуть участь у житті нашого міста, ініціюватимуть та вноситимуть власні пропозиції щодо його розвитку, а ми будемо допомагати їх реалізовувати. Адже коли діти мають не лише обов’язки, а й право голосу, - це дуже добре», – зазначив Володимир Гройсман.

Представник III каденції Тимур Мустафаєв подякував міському голові за підтримку та зауважив, що за два роки дитячі омбудсмени взяли участь у вирішенні багатьох проблем учнівської громади міста Вінниці. Серед іншого, провели моніторинг шкільних їдалень, здійснили ряд пізнавальних проектів, організували правові дебати та навіть долучилися до перебудови міської системи пасажирських перевезень. Крім того, була проведена значна робота і у плані обміну досвідом з іншими містами, наприклад, Львовом, Києвом, Кривим Рогом тощо.

Новообрані уповноважені з прав дітей IV каденції пообіцяли докласти усіх зусиль для врахування інтересів та створення комфортних умов проживання дітей у Вінниці.



Переглядів: 5537
Поширень: 0