«За роки існування наше підприємство пережило чимало. Але, не зважаючи на труднощі, воно є флагманом України в галузі електротранспорту. Це нам вдається саме завдяки колективу, який вдень і вночі піклується про транспортну артерію нашого рідного міста. Депо оснащене однією з найкращих в Україні ремонтних баз, віднедавна має і сучасний мийно-прибиральний комплекс. І щодня вінничан та гостей міста на лініях обслуговує 74 трамваї, 111 тролейбусів та 22 автобуси. Але нам є, до чого прагнути, і над чим працювати, щоб вінничани отримували якісні послуги в перевезеннях», – зазначив начальник КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» Микола Форманюк.

Колектив ТТУ відзначає 100-річчя вінницького трамваю

Це підтримує і голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, який вважає, що у поєднанні зусиль колективу і влади у Вінниці буде сформована сучасна і комфортна система пасажироперевезень: «Вінницьке Трамвайно-тролейбусне управління стрімко розвивається, в цьому велика заслуга його колективу, де працюють справжні професіонали. Нині дії влади направлені на те, щоб із ТТУ вже в найближчі роки збудувати таку транспортну мережу, яка дозволить пасажирам комфортно пересуватися містом і при цьому почувати себе у європейському місті».

Колектив ТТУ відзначає 100-річчя вінницького трамваю

А міський голова Володимир Гройсман підкреслив, що рішення, яке було прийняте ще на початку XX-го сторіччя, про будівництво у Вінниці першої трамвайної колії і запуску трамваїв, є знаковим, адже воно визначило теперішній курс міста – розвивати мережу і інфраструктуру муніципального транспорту: «Якщо повернутися на сто років назад, то створення трамвайного руху у Вінниці було цивілізаційним проектом. І зараз ми розуміємо, що обраний шлях був влучним та стратегічно вірним, – каже Володимир Гройсман. – Трамвай дав значний поштовх до розвитку нашого міста. Сьогодні я хочу згадати Олександра Музику, який завжди фокусував моє бачення на розвитку та розгалуженні саме системи громадського транспорту. Далі ми працювали з Володимиром Бугайчуком і реалізували багато необхідних проектів. Потім цю естафету прийняв Микола Форманюк. Ми спільно прийшли до дуже важливого виклику – модернізувати систему транспорту, цим шляхом і йдемо нині. Я з величезною повагою ставлюся до колективу ТТУ і до того, що вони роблять кожного дня для міста. Ми завжди були і залишаємося вашими партнерами і робитимемо все, щоб громадський транспорт у Вінниці процвітав».

У цей день багато працівників підприємства отримали відзнаки, нагороди та грамоти державного рівня, а також від обласної та міської влади. Серед них – водій трамвая з 46-річним стажем роботи Ніна Яблецька, яка була нагороджена почесною відзнакою міського голови за заслуги перед містом. А саме ТТУ отримало до ювілею багато подарунків – спецавтомобіль, комп’ютерну техніку та легкове авто.

Колектив ТТУ відзначає 100-річчя вінницького трамваю

Спеціально до 100-рііччя з дня початку руху у Вінниці трамваїв державне підприємство «Укрпошта» випустило художній конверт, на якому зображено центральну вулицю міста Вінниці 20 століття та один з перших трамваїв. Також до свята виготовлено ювілейний штемп.

Колектив ТТУ відзначає 100-річчя вінницького трамваю

 



Переглядів: 6732
Поширень: 0